Salcano cup

Salcano cup (UCI3) – Modrac(Tuzla), 30.3.2012

Nakon uspješnog starta biciklističke sezone utrkom „Škoda XC lige“ u Mostaru, ljubitelje brdskog biciklizma u Bosni i Hercegovini očekuje još jedan veliki događaj: međunarodna utrka „Salcano cup-a“ koja se boduje za UCI bodove. Na utrci učestvuju profesionalni biciklisti iz jugoistočne Evrope i ovo će biti prvi put da u Bosni i Hercegovini možemo na djelu gledati vožnje najboljih biciklista iz regije.

Utrka će se održati na prelijepim rubnim dijelovima jezera Modrac (Bokavići i Kiseljak), 30. marta 2012. godine. Start za hobi i juniore je u 12,00 sati, za Elite/U23 (muškarci) u 14,00 sati a za Elite/U23 (žene) samo minut kasnije.

Biciklisti iz Tuzle su proteklih dana vrijedno radili na uređenju staze, čišćenju od otpada kako bi ugođaj bio što bolji. Utrku organizuje Biciklistički savez BiH u saradnji sa biciklističkim klubovima: „Zmaj od Bosne“, „Jedinstvo“, „Extreme“, „Živinice“, „Gračanica“ i „Lukavac“.

Put do Bokavića:

  • Tuzla – Šički Brod – Lukavac semafori lijevo – 100metara lijevo između dva hotela
  • Doboj – Lukavac semafori desno – 100metara lijevo između dva hotela

Iz centra Tuzle, automobilom se može doći za 15 minuta na stazu.

Pozivamo sve bicikliste i ljubitelje brdskog biciklizma da dođu i uživo pogledaju najbolje profesionalne bicikliste iz jugoistočne Evrope.

Skinite i oficijelni dokument poziva i propozicije utrke:

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.