Takmičenja

Vogošća Cup 2012 – (Sarajevo) 22.4.2012

Klub brdskog biciklizma „Puls“ i „Bike Doctor“ 22. aprila organizuju crosscountry utrku u kojoj će učestvovati entuzijasti brdskog biciklizma iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Na utrku koja će se održati u Vogošći moći će se prijaviti biciklisti svih starosnih skupina i kategorija, te organizatori potcrtavaju kako je staza u Vogošći idealna i za početnike u ovom sportu jer nije previše zahtjevna.

Svi takmičari morat će nositi kacige, a organizatori  će pred takmičenje omogućiti i tehnički pregled kako bi se osigurala ispravnost bicikala, te rizik utrke sveo na minimum.

Nakon utrke svi takmičari će moći uživati u besplatnom obroku i piću, a nagrade za prva tri mjesta u elite kategoriji iznosit će po 300, 200 i 100KM. Za ostale takmičarske kategorije bit će predviđene vrijedne robne nagrade.

Cilj „Vogošća cupa 2012“ će biti promovisanje i popularizacija brdskog biciklizma, kako u Vogošći, tako i širom naše zemlje. Organizatori stoga, prvenstveno, pozivaju sve entuzijaste brdskog biciklizma i one koji to žele postati na lijepu zabavu i druženje koje će, kako oni kažu ovaj događaj zasigurno ponuditi.

Više informacija na službenoj web stranici http://www.vogoscacup.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.