Takmičenja

Valter je ponovo u Sarajevu 25.07.2010!

Nakon službene potvrde možemo sigurno objaviti da će se i ove godine održati downtown utrka Das Ist Valter II u organizaciji NVO Horizont i to dana 25.07.2010 godine u Sarajevu. Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, organizatori su se odlučili za ovaj datum jer u isto vrijeme počinje Sarajevo Film Festival, jedan od najboljih evropskih festivala, što posjetiocima garantuje mnogo dobrih filmova, te osmodnevnu neprekidnu zabavu. Dakle, dva dobra razloga za dolazak, odličan provod i atraktivnu utrku.

Mnogi vozači i prijatelji nose lijepe uspomene sa prošlogodišnje utrke, tako da se i ove godine očekuju u još većem broju.
Za više detaljnijih informacija ćete biti obavješteni blagovremeno putem elektronskih medija i portala www.mtb.ba

Za one koji prvi put čuju za ovu utrku (ako ima takvih 🙂 ), preporučujemo da pregledaju i pročitaju izvještaj sa prošlogodišnje, prve utrke Das ist Valter (Boštjan Volf iz Slovenije osvojio titulu DAS IST VALTER 2009)

Team NVO Horizont

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

6 Replies to “Valter je ponovo u Sarajevu 25.07.2010!

  1. da li se utrka moze voziti sa XC biciklom??? mislim i zakonski i tehnicki?

  2. Zakonski i tehnički sigurno može, ali koliko je pametno to bi na težak način mogao naučiti ako probaš. Savjet, nemoj džaba pokušavati jer je daleko od zadovoljstva.

  3. Ne.Utrka nije izvodljiva na XC biciklu.Po skužbenom UCI pravilniku,takmičari moraju imati bicikl za spust.
    Prošle godine smo napravili iznimku,pa su neki pokušali na nečemu sličnom,ali nije išlo…tako da će ove godine to biti određeno u propozicijama.
    Sigurnost je na prvom mjestu,pogotovo na terenu kakav je za urban downtown,tako da svaki tehnički neizvodljiv poduhvat dovodi sve ostale takmičare na stazi u opasnost,jer je staza vrlo uska i vrlo vrlo strma,A organizatore u neugodnost kašnjenja sa rasporedom takmičenja.

  4. Odlično! Vidimo se opet. Prošle godine je bilo predobro. Weekend Warriorsi ponovo dolaze.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.