Salcano cup

MTB SALCANO CUP 2012: Istanbul

Nedavno je u Istanbulu prezentiran MTB SALCANO CUP za 2012. godinu i održana prva od trinaest utrka. Zvanično učešće su uzeli predstavnici biciklističkih saveza Turske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore. Biciklistički savez naše zemlje predstavljao je Zlatko Berbić, predsjednik saveza a domaćin, vlasnik kompanije Salcano, inače naše gore list, obećao je punu podršku razvoju brdskog biciklizma u Bosni i Hercegovini.

Turski proizvođač bicikla Salcano poznat je i u Bosni i Hercegovini, a kao jedna od vodećih fabrika u regiji snažno podržava takmičenja u brdskom biciklizmu. Sve utrke MTB SALCANO CUP-a imaju UCI kategoriju tako da će ljubitelji ovog sporta konačno moći gledati vrhunske europske vozače i u BiH. Salcano, naravno, posjeduje i vlastiti profesionalni tim koji čine turski vozači Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak, te dvije slovenke, Tanja Žakelj nekadašnja svjetska prvakinja do 23 godine i Nina Homovec. Uz njih tu su srbijanski takmičari Jovana Crnogorac, Bojan Ćurić i Aleksa Marić kao i belgijanka Fabri Mels. Uslovi za pripreme su izvrsni jer nakon utrke u Istanbulu, ova ekipa ide na Kipar gdje će imati posljednje pripreme za predstojeću sezonu.

 
 

Nadajmo se da ćemo nakon utrka u Tuzli (30. marta), Banja Luci (27. maja) i Sarajevu (26. augusta) uskoro u jednom ovako respektabilnom timu vidjeti i nekog od naših vozača.

Utrka u Istanbulu održana je u veoma teškim uslovima jer je neposredno pred utrku pao snijeg. No, to nije omelo ove izvrsne takmičare da po blatnjavoj stazi, preko teških dionica gdje je trebalo čak i gurati bicikl, stignu do cilja. U dramatičnoj završnici odlučivale su sekunde, pa je tako u kategoriji Elite (muškarci) pobjednik, danac Klaus Nielsen, u cilj stigao sa svega šest sekundi prednosti nad drugoplasiranim, Piotrom Brzozka iz Poljske.

 
Predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić

Više o ovoj utrci, rezultate i vremena takmičara po kategorijama možete vidjeti na: www.salcanomtbcup.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.