Salcano cup

Salcano cup 2012: Beograd (UCI C2) – rezultati

Sjajni reprezentativac kragujevačkog Radničkog, koji ove sezone vozi u majici „Salkano tima“, Bojan Đurđić, osvojio je prvo mesto na trci na planinskim biciklima „Salkano kup“ na Avali u Beogradu pretekavši u kategoriji elita dva hrvatska takmičara Filipa Turka i Robija Suljevića. Đurđić je osvojio 30 bodova za svetsku rang listu za koju se ove trka bodovala u C 2 kategoriji.

Svetske bodove od srpskih biciklista osvojili su i petoplasirani Aleksa Marić iz Crvene zvezde (12) i šestoplasirani Ivan Jovanović iz beogradskog Progresiva (osam).

U ženskoj konkurenciji, prva dva mesta pripala su gošćama Andrei Kiršić (Hrvatska) i Estel Dozi (Mađarska). Treće mesto i 15 svetskih bodova osvojila je Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava).

Najbolji junior bio je Emir Ramović (Ciklomont, Bijelo Polje) ispred Paola Riga (Hrvatka) i Slobodana Stankovića (BK Novi Sad).

Juniorka kraljevačkog Metalca Jelena Erić slavila je ispred takmičarke Nik bajka iz Nikšića Nikoline Despotović i Milice Rakić (BK Novi Sad).

U kategoriji kadeta trijumfovao je Boban Despotović (Nik bajk, Nikšić), drugi je bio Aleksandar Roman (Jednota, Šid), a treći Armin Mulić (Ciklomont, Bijelo Polje). Prva dva mesta u trci mlađih kadeta pripala su takmičarima BK Novi Sad Aleksandru Mijatoviću i Marku Kasapoviću, bronzu je osvojio Spasoje Perović (Nik bajk).

Organizatori četiri trke „Salkano kupa“ u Srbiji (dve su već održane 1. aprila na Popovci kod Novog Sada i 13. maja u Beogradu, naredne su 2. juna na Kopaoniku i 30. juna u Novom Pazaru), su Biciklistički savez Srbije i klubovi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, OKS, Sportskog saveza Srbije i sponzora i pod pokroviteljstvom fabrike bicikala „Salkano“ iz Turske.

Izvor: www.cikloberza.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.