BH scena

Giro Drag Race na ovogodišnjem Giro di Sarajevo

Udruženje Giro di Sarajevo nastavlja sa promocijom biciklizma u Sarajevu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovaj put na vrlo specifičan način, uz trku koja se na području cijelog regiona dešava po prvi put. Riječ je o trci ubrzanja na biciklima, događajem koji će na zabavan način i uz takmičarski duh obogatiti vikend za koji je planirano održavanje 7. rekreativne vožnje Giro di Sarajevo, 7. Septembra.

DRAG (1)Giro Drag Race je nešto novo što smo osmislili za sve one koji vole biciklistička takmičenja ali zbog licenciranja i zahtjevnih pravila nisu mogli učestvovati u njima. Naša trka je potpuno drugačija i u njoj mogu učestvovati svi biciklisti koji nisu licencirani od strane Biciklističkog saveza BiH, objašnjava Loren Keserović, koordinator projekta ispred udruženja Giro di Sarajevo.

Giro Drag Race će biti održan nakon što se završi vožnja Giro di Sarajevo, na lokaciji pored pozornice na Vilsonovom šetalištu, gdje se tradicionalno i završava svaki Giro. Dužina staze će biti 100 metara, a takmičenje je po kup sistemu – pobjednik svakog individualnog duela ide dalje, sve do konačne pobjede. Za najbolje će biti obezbijeđene nagrade i medalje, a svi zainteresovani se mogu registrovati na web stranici udruženja Giro di Sarajevo (girodisarajevo.ba/drag). Broj takmičara je ograničen na 64, i aplikacija za prijave će biti automatski zatvorena kada se prijavi dovoljan broj takmičara.

Ovom trkom želimo pokazati da biciklizam može i kroz takmičenje biti zabavan. Cilj nam je da širimo pozitivnu energiju koju biciklizam pruža i nadamo se da ćemo se svi, prije svega, u nedjelju sjajno zabaviti, dodaje Keserović.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.