BH scena Takmičenja

TrebaDH, takmičenje koje zanima bicikliste i one koji će to tek postati

TrebaDH

Ostalo je malo vremena do početka prvog downhill takmičenja na Trebeviću. Organizatori, Savages Crew, su se potrudili da ovaj vikend glavni grad Bosne i Hercegovine učine i više nego zanimljivim. Naime, na ovo takmičenje prijavilo se više biciklista koji će pokušati osvojiti prvu nagradu TrebaDH.

Osim takmičara koji dolaze iz BiH, potvrđen je dolazak i biciklista iz regiona te ostalih zemalja Evrope. Samim tim ovo takmičenje postaje međunarodno, a već iduće godine TrebaDH će biti uvršetna za UCI bodove.

Prije tri godine BiH je proglašena jednom od najljepših zemalja za MTB, ove godine se desilo mnoštvo lijepih stvari u bh biciklizmu, a Savages Crew čini još jednu. Priča o takmičenju na Trebeviću čula se daleko, što znači da će vikend na Trebeviću biti ispunjen adrenalinom i odličnom zabavom.

Program MTB downhill utrke TrebaDH Sarajevo 2015 za subotu je sljedeći.
-08:00-10:00 Registracija takmičara i podjela startnih brojeva
-10:00-17:00 Službeni trening
-17:00-18:00 Specijalna vožnja – spust niz olimpijsku bob stazu

U subotu mogu doći svi koje zanima kako izgleda TrebaDH Sarajevo 2015. Dok će u nedjelju biti poseban program kako za takmičare tako i za same posjetioce.
– 09:00 planirana registracija takmičara i podjela startnih brojeva za one koji se nisu stigli na vrijeme prijaviti
– 10:00 do 12:00h bit će održan službeni trening. Kvalifikacije za prvu TrebaDH kreću u 12h i traju dva sata
– U 14h Finalna utrka.

[box type=”download”]Sve potreben informacije se mogu pronaći na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/1033980199946088/[/box]

Bitno je napomenuti da maloljetnici moraju imati odobrenje od roditelja za učešće. A obrazac za prijavu na ovo takmičenje se nalazi na linku: https://docs.google.com/forms/d/1wcNC8RrGiVguIMyFMypLVrRcukqHmWsr4YsRt6vDFdI/viewform

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.