BH scena Vožnje

Enjoy Sarajevo 3 – 18.5.2013. u 9:00

DSC_1237 (Custom)

Udruženje brdskih biciklista MTBA iz Sarajeva i ove godine, treći put po redu, organizuje tradicionalnu manifestaciju “Enjoy Sarajevo”, uspon brdskim biciklima na Trebević. Kao i svake godine, učesnici će krenuti iz Vilsonovog šetališta (most Suade Dilberović i Olge Sučić) preko Vraca a potom će voziti starim austrijskim šumskim putem do samog vrha. Spust je naročito atraktivan, šumskom stazom do Brusa. Druga grupa kondiciono manje spremnih biciklista vozit će cestom direktno do Brusa. S obzirom da se očekuje više stotina učesnika iz BiH i inostranstva, saobraćaj će privremeno biti obustavljen do Vraca uz policijsko obezbjeđenje.

DSC_1313 (Custom)

Pored osnovnog cilja, podizanja svijesti o potencijalima Trebevića i grada Sarajevo za brdski biciklizam, izgradnji “Olimpic Bike Parka Sarajevo” i novih staza na Trebeviću, promocije zdravog stila života i druženja, ovaj put će biciklisti, u saradnji sa udruženjem “Ruke” djelovati ekološki i učestvovati u akciji čišćenja otpada u prirodi pod nazivom “Očistimo Zemlju za jedan dan”. Konkretno, planirana je dobrovoljna akcija čišćenja lokaliteta PD Vaso Miskin na vrhu Trebevića (za bržu grupu) i lokaliteta Ravne/Prvi šumar za grupu biciklista koja ide do Brusa.

DSC_1452 (Custom)

Partneri u projektu su:  Grad Sarajevo, udruženje “Ruke”,  NVO Horizont – Krdo krew, Udruženje Giro di Sarajevo, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad i Istočni Stari Grad.

[box type=”info”]Organizator, Udruženje brdskih biciklista (MTBA) poziva sve ljubitelje biciklizma i vožnje u prirodi da se pridruže u subotu, 18. maja 2013. godine i uživaju u čarima Trebevića. Okupljanje učesnika predviđeno je u 9,00 sati a start vožnje u 9,30.[/box]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.