BH scena Vožnje

11.05.2013. (subota) „Vožnja za ranjenike“ 2013

DSC_4875

U sklopu obilježavanja 70. godišnjice bitke na Neretvi, Udruženje brdskih biciklista MTBA organizuje rekreativnu vožnju u Jablanici u subotu 11.05.2013. godine. Okupljanje biciklista je u Jablanici ispred muzeja „Bitka na Neretvi“ u 10:00 h, gdje će u organizaciji SUBNOR-a u 10:30 h, biti položeni vijenci na spomen obilježje.

Vožnja kreće u 11.00 nakon polaganja vijenaca u pravcu sela Krstac istim putem kuda su se kretali ranjenici u II svjetskom ratu. Tura je kružna, ukupne dužine oko 25 km sa visinskim usponom od 700m, a okupljanje biciklista nakon vožnje je na platou ispred muzeja, gdje će biti obezbjeđen ručak za sve učesnike vožnje.

Okupljanje i polazak iz Sarajeva sa parkinga benzinske pumpe Braća Mujić na Stupu u subotu 11.05.2013. ujutro u 8:30 ili u Jablanici ispred muzeja isto jutro u 10:0.

Pogledajte i nekoliko fotografija krajolika kojim je planirana vožnja:

DSC_4921 DSC_4922

 

DSC_4969 DSC_4997

[box type=”alert”]

Obzirom da se radi o rekreativnoj vožnji, u slučaju kiše , vožnja se odgađa.

Aktuelna vremenska prognoza za Jablanicu za naredna tri dana:

[/box]

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.