BH scena

BH izlagači na sajmu pustolovnog turizma u Amsterdamu

Turističke agencije iz Bosne i Hercegovine su prvi put svoju ponudu predstavile na najvećem sajmu za biciklizam, pješačenje i rekreaciju „Fiets en Wandelbeurs“ koji se održao 26. februara ove godine u Amsterdamu. Pod zajedničkim sloganom „Brave Enough – Bosnia and Herzegovina“ svoju ponudu predstavili su Greenvisions i Ciklo Centar iz Sarajeva, KES Limit i Aquarius d.o.o. iz Bihaća, Highlander tim iz Foče, , Scorpio iz Zenice, Europe rafting iz Konjica , te Guide Line, Zepter passport i PAOK iz Banjauke.

Ovo je najveći događaj za ljubitelje biciklizma, pješačenja i rekreativnih programa koji se održava u zemljama Beneluksa. Na sajmu je prisutno preko 450 izlagača iz zemalja Evrope i šire koji su svoje programe predstavili na površini od 21.000 m2. Po procjeni organizatora sajam je posjetilo oko 30.000 posjetitelja. Po izjavi organizatora ovo je do sada najposjećeniji sajam , što dokazuje da raste interes za ovaj vid turizma u Evropi, saopćili su iz projekta FIRMA koji okuplja bh izlagače na ovom sajmu.

“Ovo je pravo vrijeme za predstavljanje i prodaju turističkih programa naše zemlje jer sada mnogi odlučuju gdje otići tokom ljeta”, izjavio je Ermin Lipović iz KES “Limit” dodavši da je im u potpunosti ide u prilog činjenica da je nedavno uspostavljen i direktni povoljni let BH Airlines-a Sarajevo – Amsterdam.

Po riječima bh. izlagača posjetioci štanda “Brave Enough – Bosnia and Herzegovina” najveći interes su pokazali za planinarenje i kulturno istorijsko naslijeđe u BiH te se bh. izlagači nadaju da će već ove godine imati priliku ugostiti neke od njih.

Predstavljanje turističkih programa iz oblasti avanturističkog turizma na sajmu u Amsterdamu podržao je projekat FIRMA koji finansiraju USAID i Sida a sljedeći sajam na kojem će se predstaviti bh. ponuda avanturističkog programa u okviru podrške ovog projekta je ITB sajam koji se održava u Berlinu od 9. do 13. marta ove godine.

Pored pobrojanih izlagača, učešće je uzelo i udruženje Herzegovina-lodges koja posebno za cilj ima promociju konjičkog kraja, gornjeg toka rijeke Neretve i uopće Hercegovine. Obzirom da se radi o grupi naših građana sa prebivalištem u Holandiji, jedan od ciljeva udruženja je i izgradnja mostova saradnje između Bosne i Hercegovine i Holandije.

Izvori: www.radiosarajevo.ba, www.limit.co.ba i www.hercegovina-lodges.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “BH izlagači na sajmu pustolovnog turizma u Amsterdamu

  1. Postovani, jako mi je drago da ste objavili vijest o BiH izlagacima na “Fiets en Wandel beurs”u RAI,Amsterdam ,koja je odrzana protekli vikend. Jedino mala ispravka je da su pored spomenutih BiH izlagaca ucestvovali i( BiH-Nederlandse) Herzegovina-lodges.Radi potpunog informisanja vasih citalaca ,saljem vam ovu dopunu.Ukoliko ste zainteresovani za vise informacija o nama,javite nam se,rado cemo vam odgovoriti.
    Preko vase kontakt adrese,saljem vam fotografije sa spomenute burze,kao i nasu web stranicu koja je uskoro dostupna i na Bosanskom jeziku.
    Srdacan pozdrav.Elmir Prevljak

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.