BH scena

Zapisnik sa sastanka MTB asocijacije

DSCN6947

S obzirom da proces verifikacije izmjena Statuta Biciklističkog saveza BiH teče sporo, a sezona 2014. je praktično već počela, u Sarajevu je održan sastanak Asocijacije MTB sa ciljem održanja kontinuiteta rada u brdskom biciklizmu. Jednoglasan stav predstavnika prisutnih klubova je da organizaciju takmičenja, Premijer lige u brdskom biciklizmu i Prvenstva države do uspostave Komisije za brdski biciklizam, vrši Asocijacija MTB, kao što je to bilo u protekle dvije godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici klubova: Trek team “KSOR” Partizan, BK “KPL Vlasenica”, BK “Živinice”, UG “Giro di Sarajevo”, KBB “Puls” Vogošća, BK “Grip” Bosanski Petrovac, BK “Livno”, BK “Vitez”, “Udruženje brdskih biciklista” Sarajevo, BK “Summit” Banja Luka. Donosimo zapisnik sa sastanka:

* * *

ZAPISNIK

Sarajevo 02.03.2014 godine, 12:30 h

Emir Vučijak je otvorio sastanak MTB Asocijacije. Pozdravio sve prisutne i konstatovao da je prisutno 16        predstavnika iz 10 klubova. Predložio je dnevni red:

  1. Organizacija rada MTB Asocijacije
  2. Kalendar utrka za 2014. godinu
  3. Tekuća pitanja

Predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen.

A.D. 1: Pod ovom tačkom Emir Vučijak je iznio svoje nezadovoljstvo statusom i radom Asocijacije u proteklom periodu. Nikola Soković je dao informacije vezano za zaključke sa zadnje Skupštine biciklističkog Saveza BiH, gdje kaže da u Ministarstvu Pravde još uvijek nisu regulisani akti vezano za članove Upravnog Odbora, pečat, memorandum i slično. Biciklistički Savez BiH nije ispunio sve zakonske regulative do ovog trenutka. Navodno da je sve uredno dostavljeno ali još uvijek nije validno. U daljoj raspravi prisutni su ocijenili loš rad generalnog Sekretara biciklističkog Saveza. Shodno raspravi predloženi su slijedeći zaključci.

ZAKLJUČAK 1

Da se hitno, tj. u roku od sedam dana, napravi izvještaj biciklističkog Saveza BiH šta je urađeno od zadnje Skupštine pa na ovamo, u protivnom traži se sazivanje vandredne skupštine biciklističkog Saveza. Izvještaj tražiti od sekretara Saveza.

ZAKLJUČAK 2

Da MTB Asocijacija do daljnjeg nastavi sa dosadašnjim načinom rada rukovodeći se kalendarom utrka.

A.D 2. Emir Vučjak je prezentovao kalendar utrka i istakao da u 2014.godini, za sada, Škoda neće finansirati Premijer XC Ligu, s tim da postoji mogućnost da se i uključi na neki način u XC Ligu, a to će se znati na sastanku 31.03.2014. godine u Barceloni.

Premijer XL ligu 2014. godine će činiti sljedeće utrke:

datum naziv mjesto organizator
4.5.2014 XCO Livno Livno BK Livno
1.6.2014. XCO Kup Gradina Vitez BK Vitez
24.8.2014. Živinice MTB race Živinice BK Živinice
31.8.2014 XCO Trebević Sarajevo MTBA
21.9.2014. XCO Banja Luka Banja Luka BK Summit

U diskusiji po ovoj tačci dnevnog reda, traženo je da se donese Pravilnik koji je prethodno predočen u elektronskoj formi na kojem su napravljene određene korekcije. U raspravi je traženo da se donese;

Zaključak 1.

Da sudska organizacija unaprijedi uslove takmičenja, da se utvrde parametri staza.

Zaključak 2.

Da selektor reprezentacije, Nikola Sokovic javno objavi kriterij načina delegiranja vozača za Reprezentaciju i okvirni plan rada reprezentacije u 2014. godini.

Sastanak je završen u 15:15 h

Zapisnik sačinio Habota Samir

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.