BH scena

Izvještaj sa “Biciklijade za sve uzraste No10”

Dana 18.04.2010. godine održana je biciklijada, deseta po redu u organizaciji brdsko biciklističkog kluba Finish iz Zenice. Biciklijada je imala dobar odziv biciklista, čak njih 95. Pridružili su nam se i cicibani od 6 i stariji veterani od 78 godina. Tako je i premašena ona dobna granica od 7 do 77 godina. Pridružili su nam se članovi BBK Pro bike Zenica, članovi BK Zenica, članovi SRK-a Bosna i ostali zaljubljenici i rekreativnci. Defilea kroz grad nije bilo, nego smo odmah krenuli od RK Bosna preko mosta Drvena ćuprija pa preko Prve zeničke do Babina gdje smo skrenuli prema Sebujama.

Put prema cilju nije bio naporan, vožnja se prilagodila najmlađem članu tako da smo uz dobru organizaciju imali i vozilo koje je prevezlo do cilja i nazad one najslabije. Vožnja je bila vrlo ugodna, lijepo vrijeme, dobro raspoloženje i okupljeni svi na jednom mjestu, učinilo je da će se ovakva biciklijada pamtiti i ponavljati. Na cilju nas je dočekao roštilj i osvježenje, potpisivanje svih učesnika te zajedničko fotografisanje. Stalno fotografisanje od strane organizatora ali i učesnika biciklijade, učiniće da bude dugo pamćena.

Fotografije su objavljene na web stranici www.bbkfinish.blogspot.com i na facebooku imamo grupu pod nazivom BBK FINISH.

BBK Finish je klub koji egzistira jos od 2004. godine. organizovali su ga zaljubljenici u ovaj sport i do danas ima reputaciju prvog registrovanog brdsko biciklističkog kluba u BiH. Klub iza sebe ima najveći broj osvojenih mjesta u domaćim takmičenjima. Najveće takmičenje na kojem su se nadmetali biciklisti BBK Finish jeste bilo Evropsko prvenstvo u brdskom biciklizmu u susjednoj Hrvatskoj 2007. godine.

Veliki broj humanitarnih akcija, provedenih projekata, pripremljenih projekata za realizaciju, te primjena najnovijih metoda treniranja su dovele BBK Finish do vrlo visoke pozicije na kojoj se sada nalazi.

Zbog podrške u organizaciji posebna zahvalnost pripada Općini Zenica, Ministarstvu unutrašnjih poslova Zenica, ZE-DO Kantonu, BBK Pro bike, BK Zenica, SRK Bosna i naravno svim biciklistima koji su došli i podržali našu aktivnost.

BBK FINISH

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “Izvještaj sa “Biciklijade za sve uzraste No10”

  1. Lijepa ideja. Čestitam na uspješnoj organizaciji i mnogo uspjeha u daljem radu.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.