BH scena Događaji

Sarajevo Grand Prix 2015

SGP 2015 letak A5

Na održanoj prvoj press konferenciju povodom održavanja Sarajevo Grand Prix 2015 pristunima su se obratili pomoćnik gradonačelnika Sarajeva Ramiz Kadić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija te predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić. Iz uprava gradova su poručili da je ovo jedinstvena prilika da pokažemo da BiH ima potencijal za biciklistički turizam, ali i da se Kanton Sarajevo, kao i sama zemlja upiše u Guinnissovu knjigu rekorda.

Ovo nije samo takmičarska utrka, ovdje je i rekreativna vožnja kojom će biciklisti, vozeći jedan za drugim oboriti rekord u najdužoj biciklističkoj liniji. Očekuje se veliki broj biciklista, te bi u jednom trenutku kolona oko Sarajeva mogla imati dužinu i do 12 kilometara.

SarajevoGrandPrix2015 logoNa press konferenciji predstvaljen je i novi logo, najavni letak te najavni video u kojem ove godine poznati glumac Enis Bešlagić poziva sve da se pridruže i da zajedno se upišemo u Guinnissovu knjigu rekorda.

Tehničku podršku ove godine dat će Udruženje Giro di Sarajevo, te BK Trek team.

Na sam dan održavanja, svaki prijavljeni rekreativan dobit će žutu majicu, a po dolasku na cilj, nakon obaranja rekorda, svi imaju priliku osvojiti neku od vrijednih nagrada.

Prijaviti se možete putem oficijelne stranice www.sarajevograndprix.com. A sva dešavanja se mogu pratiti i na facebook fun pageu https://www.facebook.com/sarajevograndprix1

Vidimo se 14.juna na startu u Lukavici ispred Gradske skupštine.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.