BH scena

Akcija UG Giro di Sarajevo – podjela edukacionih letaka

Nije strašno ako Vam brojevi 27, 43, 49, …102, ne znače nista posebno, sami po sebi. Ali ako znamo da su ovi brojevi, ustvari, članovi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, kojega se, na žalost, samo rijetki pridržavaju, onda oni poprimaju potpuno drugačiju dimenziju i najčešće se mjere u broju ljudskih žrtava, kao posljedica nemara i kršenja navedenih članova Zakona.

Cilj akcije koju organizuju članovi Udruženja građana Giro di Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i portalom MTB.ba, jeste da se ova crna statistika pokuša promijeniti.

U subotu i nedjelju (29. i 30. maj), na nekoliko lokacija u Sarajevu (centar grada, Vilsonovo šetalište, Velika aleja – Ilidža, te mnoge gradske raskrsnice), vršiće se podjela letaka svim učesnicima u saobraćaju, koji ukazuju vozačima i biciklistima na značaj dodatnog opreza i posljedice kršenja Zakona o osnovama bezbjednosti na putevima u Bosne i Hercegovini.


Izgled promotivnih letaka (kliknutii za uvečani prikaz)

Cijeneći rad Vaše medijske kuće, pozivamo Vas da i Vi date svoj doprinos u postizanju ovih ciljeva, te da na adekvatan način obavjestite javnost o ovoj akciji, ali i samom značaju podizanja svijesti svih učesnika u saobraćaju. U prilogu možete naći i digitalnu verziju samog letka (obje strane), koje ste slobodni koristiti u grafičkoj ili vizuelnoj opremi medijske obavijesti, uz navođenje izvora (Giro di Sarajevo).

Nakon ove akcije, za koju se nadamo da će se, uz Vašu pomoć, uspješno realizovati i da ćemo uspjeti skrenuti pozornost javnosti na zabrinjavajući nivo sigurnosti u saobraćaju, slijedi sada već tradicionalni, treći po redu, biciklistički događaj Giro di Sarajevo te drugi po redu Giro bambino, koji imaju za cilj promociju i razvoj urbanog biciklizma, o čemu ćemo Vas naknadno obavjestiti.

Nisad Selimović
Predsjednik UG Giro di Sarajevo

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

2 Replies to “Akcija UG Giro di Sarajevo – podjela edukacionih letaka

  1. Haka, ovo je priprema za štampu a ne za gledanje 😉
    Slike su naravno ilustrativne, bitna je akcija 😉
    POzz 😉

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.