Region

Gdje će Alpenzorro voziti sljedeće ljeto?

Na skoro održanom sajmu bicikala Eurobike 2009 naš kolega Ervin Hastor je imao priliku upoznati se i razgovarati sa avanturistom Stefanom Stuntzom. Ovaj nijemac poznatiji kao Alpenzorro čiju smo avanturu putovanja Balkanom pratili i na našem portalu, bio je gost-domaćin štanda komanije Canyon. Ervin je ovu priliku iskoristio da održi obećanje i Stuntziju pokloni jedan primjerak “Vodiča za brdski biciklizam u BiH” koji smo mu obećali poslati dok je još bio u Sarajevu. U nastavku vam navodimo kraći razgovor između Ervina i Stefana u kojem možete saznati Stuntzijeve planove za sljedeću godinu.
Ervin: Zdravo Stuntzi! Imam zadatak da ti predam ovu knjigu (Vodič za brdski biciklizam u BiH, op. ur.) kao poklon i uspomena na moje prijatelje. Čini mi se da si “Vodič” već jednom držao u ruci?
Stefan: (smijeh, vidljivo iznenađenje) Da, naravno u Sarajevu sam imao priliku vidjeti “Vodič”. Ali, kakve ti veze imaš sa ovom pričom?!?
Ervin: Ja sam ti napravio kontakte sa Sarajevskim bajkerima, Ozrenkom, Ninom i ostalim na forumu Ciklocentra.
Stefan: Čekaj, ti si Ervin?
Ervin: Da!
Stefan: Zdravo Ervine (srdačno rukovanje), velika mi je čast!
Ervin: Meni također, drago mi je da smo se konačno upoznali. Čitao sam tvoj intervju koji si dao za portal www.mtb.ba. Kod sarajevskih bajkera si stekao veliku popularnost i oni ti šalju veliki pozdrav. Sada jedno pitanje: da li je ovogodišnja sezona dugih vožnji gotova ili mislis još voziti?
Stefan: U svakom slučaju još imam u planu neku manju turu (vjerovatno ne više od 3000km 😛 , op.ur.), ne znam još tačno šta, imam neke pozive od prijatelja pa ću vidjeti.
Ervin: Šta je sa idućom sezonom? Imaš li ideje šta bi mogli iduće godine pomno pratiti kao ovogodišnji Balkancross?
Stefan: Sigurno ne Europu, tu sam večinu zanimljivog vidio. Zanimljiva bi bila Mongolija, međutim problem je online komunikacija sa IBC forumom… Vjerovatno bi morao nekako komunicirati putem satelitskog telefona, ne znam koliko je to moguće, ali vidjet ćemo. Ustalom, imam još cijelu zimu za planiranje. Slobodno mi šaljite ideje pa ćemo vidjeti 😉
Ervin: U Mongoliji vjerovatno nebi imao pomoć fanova sa foruma kao što je to bilo na dosadašnjim putovanjima, posebno tokom prolaska kroz Bosnu i Hercegovinu (smijeh).
Stefan: Podršku kakvu sam imao u BiH ionako neću više nikad imati. To je jednostavno neponovljivo, nemam riječi! Činjenica da su me ljudi na ulici prepoznavali i tražili razgovor me je jednostavno fascinirala.
Ervin: Da, meni je bilo strašno zanimljivo da te je jedan mlađi par prepoznao u Zadru ispred kafića ali…
Stefan: Ali i oni su bili Bosanci! (smijeh) Vi ste prava bajkerska nacija! (smijeh)
Ervin: Dobro Stuntzi, drago mi je da smo se vidjeli, ne želim te više zadržavati, vidim da je se stvorio veliki red fanova. Želim ti sve najlepše u budućim avanturama, da se uvijek zdrav vratiš i da opet dođeš u BiH i Sarajevo!
Stefan: Sigurno, možda mi Ozrenko opet pošalje neki GPS track do Sarajeva! (smijeh). Veliki pozdrav najboljim bajkerima na svijetu!

Po posljednjim saznanjima, Stuntzi je odlučio iskoristiti 15tak slobodnih dana koliko ima na raspolaganju za jednu “kraću” vožnju. Radi se naime o (za njega) rutinskom prelasku Alpa, a cilj mu je ovog puta Monaco. Trenutno se nalazi na jezeru Lago di Iseo, a njegovo putovanje možete pratit i na njemačkom IBC forumu.

Za mtb.ba razgovarao Ervin Hastor

Foto: Ervin Hastor

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.