BH scena Region Vijesti iz sporta

Lejla Tanović potpisala za UCI tim SMF iz Grčke

lejla1

Najbolja bh. biciklistkinja dvadesetdvogodišnja Lejla Tanović sedmerostruka držvavna prvakinja i Balkanska prvaknja u elite kategoriji predstojeću sezonu nastupat će za UCI team SMF iz Grčke.  Tanović je protekle dvije sezone vozila za Salcano tim iz Turske, a angažman u novom klubu su joj donijeli dobri rezultati u prošloj sezoni u kojoj je završila kao 72. biciklistkinja na UCI listi.

„Plan za narednu sezonu je da se Lejla plasira među prvih 60 na svijetu odnosno UCI listi kao i nastup na utrkama svjetskog kupa u čemu će nam pomoći ugovor sa grčkim timom SMF. Već dva mjeseca se nalazimo na pripremama i čekaju nas još dva veoma teška bloka priprema pred početak naredne sezone. Prva utrka sezone je u aprilu mjesecu a pored UCI utrka fokus će biti Evropsko prvenstvo u Istanbulu i odbrana zlatne medalje sa Balkanskog prvenstva“, kazao je trener Amar Njemčević.

Kalendarski dolazeća sezona će biti najteža za našu biciklistkinju kao i sa najvećim brojem utrka do sada, svaki osvojeni UCI bod će značiti korak bliže prema normi za Olimpijske igre u Tokijo 2020.

„Veoma sam sretna zbog potpisivanja novog ugovora sa UCI timom SMF kao i planirani nastup na utrkama svjetskog kupa i Evropskog prevnstva. I ako nas očekuje veoma težak raspored utrka radujem se novim izazovima i zasiguno da mogu ostvariti zacrtane ciljeve te skupiti vrijedne bodove koji će mi pomoći za ostvarivanje norme Olimpijskih igara u Tokiju. Amar će u novom SMF timu obavljati dužnost trenera što je pokazatelj naše kvalitete ali će nam sigurno pomoći i za još veći napedak“, rekla je za kraj Lejla Tanović.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.