Region Vijesti iz sporta

Lejla Tanović ponovo zlatna u Vodicama

Najuspješnija bh. biciklistkinja sedmerostruka državna prvakinja i Balkanska šampionka Lejla Tanović takmičarka profesionalnog tima SMF iz Grčke proteklog vikenda nastupila je na UCI C1 utrci u slovenačkom Kamniku i zauzela 6.mjesto te osvojila novih 18 UCI bodova. Ipak veoma jaku formu pokazala je na UCI C2 utrci u Vodicama gdje je osvojila prvo mjesto i novih 30 UCI bodova. Ovo je druga pobjeda na međunarodnoj UCI utrci za Lejlu Tanović koja je osvojila dvije jedine zlatne medalje sa UCI utrka za Bosnu i Hercegovinu. Nastupom u Vodicama Tanović je u aprilu mjesecu odvozila sedam utrka i time završila prvi period utrka kao pripreme za nadolazeći svjetski kup u Albstadtu.

„Etapna utrka u Španiji ostavila je veliki trag na Lejli pa je na utrci u Kamniku nastupila veoma umorna, međutim radi potrebe skupljanja UCI bodova nismo je mogli propustiti. Veoma me raduje jaka vožnja na UCI utrci u Vodicama gdje je Lejla osvojila svoju drugu pobjedu u karijeri na UCI utrci. U aprilu mjesecu skupili smo 104 UCI boda, a nakon upisa bodova očekujemo veoma veliki napredak na UCI rankingu. UCI ranknig je veoma bitan jer po rankingu se dodjeljuju startni brojevi za utrke Svjetskog kupa gdje nastupa preko stotinu najboljih profesionalnih takmičarki iz cijelog svijeta u grupnom startu, “ rekao je trener Amar Njemčević.

Nakon veoma tešokg rasporeda od sedam utrka u aprilu Lejlu sada očekuje drugi dio sezone i priprema za prvi nastup na svjetskom kupu u njemačkom Albstadtu koji se održava 27. maja.

„Staza u Vodicama je veoma fizički teška a radi tehničkih dionica zahtjeva mnogo koncentracije na utrci. Pobjeda u Vodicama mi mnogo znači jer sam ovdje imala svoj prvi nastup na UCI utrci prije pet godina. Veoma mi je drago što sam popravila vrijeme na utrci u odnosu na prošlu godinu što je pokazatelj jakog rada i napretka. Nakon perioda utrka sada je na redu period jakih treninga kao priprema za svjetski kup“, rekla je za kraj Lejla Tanović.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.