Region Svijet biciklizma

Završeno još jedno izdanje “4 otoka”


 

Danasnjom kruznom utrkom po otoku Losinju zavresno je 4. po redu izdanje sada vec svjetski popularne etapne utrke Mitas 4 Islands MTB race. Ovogodisnji pobjedinik u kategoriji muskaraca je Ceski tim KELLYS BIKERANCH TEAM u sastavu  Michal BUBÍLEK i Marek RAUCHFUSS sa ukupnim vremenom od 10:15:15. Najbolji zenski tim sa vremenom 12:36:04 je bio SWISS-GIRLS u sastavu Esther SÜSS i Cornelia HUG.

Bosna i Hercegovina je ove godine imala predstavnike u dva tima. Bolji medju njima je bio tim MTBA2 u sastavu Ervin HASTOR i Harun ŠMRKOVIĆ sa vremenom 15:04:58 na 59. mjestu u ukupnom poretku od ukupno 258. timova koji su vozili ovogosisnji maraton. Iza njih je sa vremenom 15:20:31 zavrsio tim MTBA1 u sastavu Ozrenko MAHMUTOVIĆ i Ivan GAKIĆ koji su na kraju bili ukupno 69.

Usljed nepovoljnih vremenskih uvjeta, organizatori su bili primorani da u toku same utrke prilagodjavaju planove i trasu etapa pa su tako druga etapa (isto kao i prva) umjesto na Rabu, vozena na otoku Krku. Srecom, preostali dio utrke je isao po planu i na koncu kulminirao danasnjom etapom na Losinju. Tamo je sve timove koji su odvozili sve cetiri etape unutar planiranog vremena cekao poklon za koji su se pozrtvovano pripremali mjesecima i borili protekla cetiri dana – finisher majica, dokaz o uspjehu i podsjetnik na jos jednu prelijepu MTB pricu.

A koliko je to bitno onima koji su se znojili ovih dana cak i na vjetru, dovoljno govori sljedeci video zapis jednog ucesnika koji je poprilicno dug komad 3. etape prosao trceci i gurajuci bicikl bez prednjeg tocka samo da bi tu etapu zavrsio u zadatom vremenskom okviru kako bi i sutradan mogao nastaviti sa utrkivanjem.

[wzslider]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.