Region

1.predkolo 6.Zimske MTB lige (SLO-HR)

Kočevlje kod Janeza s medvjedičima! 

Dolga Vas kod Kočevlja, 21.10.2012. – Uz najavu putem razglasa: „3, 2 in 1- štart!“ slovenskog sportskog novinara i legende mountain bikea Andreja Deklevu u nedjelju je u Dolgoj Vasi kod Kočevlja u susjednoj Sloveniji započelo 6. Izdanje Zimske mountain bike lige. Ovo sustavno natjecanje je ovime imalo svoje prvo gostovanje izvan Primorsko Goranske i Istarske županije ili kako se zimskoligaši sad vole hvaliti , bila je to prva Europska utrka Zimske lige.

Ponajviše zahvaljujuči Janezu Dejaku iz Kočevlja, „satrom“ zaljubljeniku u Zimske MTB lige,  koji često i rado pohodi kola Zimskih liga i kojemu se izuzetno svidio ovaj vid natjecanja a uz poprilično papirologije Zimska mtb liga je doživjela ovo , nazovimo to „1.internacionalno izdanje“ koje je po ocjenama učesnika i popriličnog broja gledatelja, organizirano i više nego odlično pa i u toj mjeri da bi mu mogle pozavidjeti mnoge razglašene mountain bike utrke. Opći je zaključak da je Dejakovo kolo izuzetno kvalitetno i primjereno organizirano uz jako dobar prijem ovog vida natjecanja kod domicilnog stanovništva koje se svojim volonterizmom i dobrodomaćinskim pristupom uključilo u organizaciju ove manifestacije.

Odličan odabir staze, niti suviše lagane a niti suviše teške na nekadašnjem skijalištu Brunarnica, primjereno uređene, uz prekrasan sunčan i topao dan privuklo je šezdesetak mountain bikera, standardnih zimskoligaša, iz Slovenije i Hrvatske, odnosno iz Istre i Primorja te je prava šteta da ih se nije odazvalo više. No zimskoligaši su već navikli da ih u prvim kolima bude manje i kako se liga zahuktava prisutnost se povečava. Manjem broju učesnika pridonijelo je i to da su se isti dan održale još dvije biciklističke manifestacije, odnosno izletničke biciklijade te finale MTB Enduro lige .

Utrka se vozila standardno sa „zagrijavajućih“ 5 krugova a tijekom utrke su dominirali domaći , slovenski natjecatelji koji su se izmjenjivali u vodstvu.  Na kraju, u samoj završnici  je pobjedio  junior Energije Gregor Dimic ispred svog klubskog takmaca mladog kadeta Mateja Bergera. Treće mjesto ukupno uzeo je Gregor Sikošek iz kluba SPIRIT Novo Mesto.

Najbolje ukupno plasirani hrvatski Zimskoligaš je bio vrlo dobar Klaudio Medica iz BBK Grožnjana na 8. Mjestu. Istrijani i Primorci bili su vrlo dobri u poretku po kategorijama.

 

Nataša Despinić – AXA uzela je 1. mjesto, kod žena. Matko grujić – KBBXS Adrenalina Pula bio je 3. U 3.K . Petar Vuković BK buzet zauzeo je 2. Mjesto u 4.K a 3. Mjesto j epripalo Mariu Radoviću – BBK IstraBIKE Labin.

 

Klaudio Medica BBK Grožnjan kao 2 i Ivica Bijondić  KBBXS Adrenalina Pula 3. u kategoriji 6.K  isto kao i 2. Denis Udović i 3. Alfredo Benić, oba BK Grobnik u kategoriji 7.K. Denis Bukovac – Kontrapedal u 8.K i Damir Drakulič BK Otok Krk  u kategoriji 9.K osvojili su 2. Mjesto.

Sljedeće 2. predkolo se održava već u nedjelju 28.10. u Labinu kao 7. Labinjonski maraton

Izvještava Pop – Cro MTB Press Info

 

 

 

 

 

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.