Region

U nedelju počine 6. Zimska mountain bike liga (HR/SLO)

U nastavku donosimo najavu i poziv za novu, šestu po redu Zimsku ligu koja će se i one, kao i predhodnih godina, voziti u Hrvatskoj i Sloveniji. Zimska liga je već odavno jedna od najpozitivnijih MTB događaja koja okuplja impozantan broj takmičara. Razlog velikog odaziva nije ni u novčanim nagradama kojih nema, ni u bodovima koji ulaze u takmičarski saldo jer ih nema, ni u spektakularnoj organizaciji koja je sve samo ne spektakularna. Razlog je u odličnoj atmosferi koja okuplja pozitivne ljude sa pozitivnim ciljom – dobro se družiti i zabavljati tokom zimske pauze.

***

U nedjelju , 21.10.2012. započinje 6. Zimska mountain bike liga svojim povjesnim 1. Europskim kolom u Kočevlju kod Janeza Dejaka, starog zimsko ligaša. Janez Dejak, mountain biker slovenske EnergijeTeama koji već četvrtu godinu za redom učestvuje u Zimskoj MTB ligi izrazio je želju da svojim sumještanima u Kočevlju prikaže što je to mountain bike te se iznimno potrudio i uz sve moguće potrebne dozvole pripremio jedan “spektakl” u Dolgoj Vasi kod smučališta u predgrađu Kočevlja.

Kao i svih dosadašnjih Zimskih liga , ovo neformalno sustavno “institucionalno cult” natjecanje, odnosno među-regionalna trening-liga imati će i dalje svoju humanitarnu notu, odnosno organizatori kola (za sada ih je 15 prijavljenih) po običaju će se odreći prikupljene kotizacije u korist Humanitarnog fonda Zimske lige od kojeg je do sada učinjeno poprilično dobrio pozitivnih mountainbike djela. Tako se pripomoglo kupnji hand bikea Alenu Nižetići, pripomoglo se obitelji teško nastradalog Alena Beletića, kupljene su knjige za školsku knjižnicu O.Š. Mate Balota u Bujama, kupljen je namještaj za Udruzi za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom u Buzetu, te je kupljen materijal i volonterskim radom napravljen velik dio potrebnog namještaja Centru za Autizam u Rijeci.

S obzirom da je 5. Zimska mtb liga prosječno po kolu okupljala 130 natjecatelja a da je čak 451 natjecatelj tijekom lige sakupio bodove, ove 6. Zimske lige se zato nadamo da će učešće uzeti još više zaljubljenika u ovaj vid sportsko natjecateljskog zimsko treningaškog druženja. Naravno kao i do sada iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Srbije, Latvije, pa i iz ostalih država u okruženju.

Novina je da smo uveli nove kategorije za one starije “zagrižene” brdske bicikliste, kao i da smo podijelili one mlađe koji sebe smatraju kadetima i juniorima a da ih ne pobjeđuju stariji “profići”.

Naravno da ima za kraj, za finale i nešto praktičnih nagrada koje će se dodijeliti nakon finala 31.3. 2013. u Dražicama na Grobniku .
Donator ove 6. Zimske lige IstraBIKE , trgovina i servis bicikala iz Labina će opet najboljem “treningašu natjecatelju” u kategoriji do 15 godina tradicionalno dodijeliti natjecateljsku mountain bike biciklu i uz sve to još obilje od 12m2 pa i više praktičnih nagrada za sve ostale kategorije.
Biti će i medalja , trofeja, pehara za najbolje pa i one zadnje a ponovo se vraćaju majice za vodećeg i vodeću natjecateljicu u ukupnom poretku lige.

Novčane nagrade i dalje su u iznosu od “00,00” kuna s obzirom da je najveća nagrada sportsko druženje uz neopisiv osječaj zadovoljstva pobjede nad “ljutim protivnikom” koji je skoro uvijek najviše izražen kod 70. u utrci koji u zadnjim metrima nadmaši 71. i 72. natjecatelja. A da ne govorimo o zadovoljstvu onih posljednjih i njihovim “štorijama” o izvezenim utrkama sa “profićima”.

Svako kolo započinje po staro ligaškom zimskom običaju u 12:26h kad su zimske temperature najviše i dalje krugom zagrijavanja i upoznavanja staze. Start je zajednički s tim da ligašice imaju prednost od 46 sekundi. 14 sekundi prije ligašica kreće “zec” nasumično odabran od natjecatelja koji startaju.Utrka traje maximalno sat vremena.

U slučaju kiše vozi se kišna utrka a u slučaju snježnih padavina vozi se snježna utrka. Kad je izuzetno hladno vozi se izuzetno hladna utrka, u slučaju toplog dana treba piti više tekućine za vrijeme natjecaja.

Kotizacija po kolu iznosi 30, oo kuna ili 5€ u Europi a svaki natjecatelj otkupljuje startni broj za 15,oo kuna ili 2€ u Europi koji mu služi za cijelu zimsku ligu.

Naravno da će organizatori po neformalnom te neobaveznom ali već ustaljenom običaju nakon svakog kola nahraniti sve učesnike s tim da kod vraćanje izgubljene energije prednost imaju natjecatelji i njihova službena i neslužbena pratnja, zatim organizatori, zatim voditelji i suci pa tek onda gledatelji ili publika ko hoće.

Prijave ili predprijave nisu potrebne. Prijavljuje se na mjestu starta a ako neko kasni neka nazove ++385 (0)92 160 555 6 pa ćemo za koju minutu odgoditi start i sačekati ga.

I dalje smo prisutni na Facebooku http://www.facebook.com/wintermtb.ligacro a filmići sa svakog kola se mogu gledati na “jubitu” kao na primjer
finale 5. lige:

[box]

Prva utrka 6. Zimske MTB lige vozi se Sloveniji, u pitoresknom mjestu Kočevlje u blizini granice sa Hrvatskom.

Nedjelja 21.10.2012. – Kočevlje (SLO)

Vremenska prognoza: sunčano i toplo
Najvljeno 137 učesnika ( rezervirali startne brojeve)
Početak u 12:26h
Prijave od 10:30 h
Hrana i piće: da[/box]

[box type=”info”]Saša “Pop” Popović
Koordinator i pokretač Zimskih mtb liga
095 852 13 65
092 160 555 6
zimska.mtb.liga.ipgz@gmail.com
bbk@bbk-roberta.hr[/box]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.