BH scena

Izvještaj sa 1.međunarodnog kozarskog maratona

Proteklu nedelju, 14.10.2012god po prvi put na našim prostorima održan je MEĐUNARODNI MTB MARATON pod nazivom”Stazama pobjede”. Utrka je vožena na lokalitetu NP Kozara-Prijedor. Start i cilj maratona su bili na poznatom kozarskom izletištu Mrakovica.

Dužina staze maratona je iznosila 53km i prostirala se na prostoru dvije opštine- opštine Prijedor i opštine Gradiška. Sastojala se iz 5.kontrolnih tačaka,gdje su učesnici imali okrijep u vidu pružanja prve pomoći, vode i hrane. Posebno treba izdvojiti 3.kontrolnu tačku u mjestu Subotići, gdje su bile tri televizijske ekipe koje su pratile i izvještavale o samom toku trke.

 

Iako se kalendarski jako kasno krenulo sa odžavanjem maratona, loši vremenski uslovi nisu uticali na odziv ljubitelja brdskog biciklizma. Učesnici su bili sa teritorija cijele bivše Jugoslavije-Hrvatske,Srbije,Crne Gore i BiH. Ukupan broj prijavljenih vozača bio je 70. Iako je 7 dana prije odžavanja maratona konstantno bilo loše vrijme, kiša, magla, blato što nije išlo u prilog ni organizatorima kao i uslovima na samoj stazi, to nije sprečilo ljubitelje ovog sporta da dođu u velikom broju i pokažu se u najboljem svjetlu. Šta više, po završetku vožnje bili su oduševljeni kako organizaciom tako i samom stazom koja je zbog gore navedenog bila još teža i zahtjevnija.

  

Nakon završetka trke, usljedio je ručak i proglašenje pobjednika. Proglašenje je bilo za dvije kategorije vozača- Juniore i seniore.

U kategoriji juniora najbolji je bio Aleksa Crnčević (MTB SUMMIT-BL), a u kategoriji seniora bio je Mario Kojić (BK DOBOJ).

Organizatori maratona bili su Planinarsko alpinistički klub Summit i Biciklistički klub Everest iz Banjaluke,generalni sponzor d.o.o.AUSTRONET Kozarac, Voda Olimpia i Burn energetski napitak.

PR utrke

[wzslider]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.