Region

Najbolje fotografije Frame festivala (Osijek) 2013

12_Snowy-trails

Festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura održao se od 31.5. do 1.6. u Osijeku.

Iako najavljenog dnevnog programa nije bilo zbog lošeg vremena koje tjednima ne dopušta potpuno uživanje u bicikliranju, večernji program se odvijao prema planu.

Na natječaj koji otvoren prije 3 mjeseca, stiglo je preko 80 fotografija i više od 30 filmova na zadanu temu biciklističke kulture i bicikla. Najbolje radove koje smo prikazali publici odabrao je žiri u sastavu Mario Romulić,Dražen Stojčić,Vedran Marjanović Wekster i Antun Balog.

U petak 31.5. u cafe baru Trica od 20:00 sati je bila otvorena izložba najboljih fotografija po izboru žirija , a neposredno nakon, svoja iskustva o putovanjima s publikom su podjelili mladi avanturisti Hrvoje Jurić i Marko Žulj na tribini pod nazivom – Kako putovati s malo novca. Od 22:00 h za dobru glazbu brinuo se Vladimir Miler.

Najbolje fotografije su :

  1. mjesto – Boštjan Gartnar – On the edge
  2. mjesto. – Nikola Lučić – Odlazak
  3. mjesto – Harun Hrustić-  “Snowy Trail”

U subotnjem programu smo u kinu mogli uživati u kratkim filmovima biciklističke tematike, gdje je prvo mjesto i prigodni poklon osvojio film „Bike to work“ autora- Leylla, Khalisa and Brian iz Amerike.

U publici je bilo i dvoje sudionika video natječaja, Dorotea Zovko s filmom 8 kotača, naša sugrađanka te gost iz susjedne Srbijes Srđan Canić s filmom  Rejuvenate – Joy of Cycling,

Oboje su primili prigodne nagrade, zahvalnice i majicu Frame festivala.

Veselim ritmovima prije početka projekcija okupljene su zabavili bubnjarska skupina RitmOS i performerska skupina Domachy.

Završni party za sve ljubitelje elektronske glazbe održao se sinoć u clubu Oxygene gdje je glazbu puštao Drozdekov.

Vjerujemo da festival ovakvog tipa ima budućnost i da će iz godine u godinu rasti sve više.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli da se prvi festival zaljubljenika u bicikle održi u našem gradu, sponzorima Croatia Osiguranje,Capriolo i Red Bull te knjižarama Ljevak i Algoritam.

Frame ekipa

[wzslider]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.