BH scena

Tour de Igman 2013 “Ratni put – put mira”

PLAKATUdruženje „Klub za sportski razvoj i rekreaciju Partizan“ Stup Ilidža je neprofitno i nevladino sportsko udruženje koje djeluje na prostoru Općine Ilidža i kroz svoj rad promoviše i ističe važnost sporta i rekreacije za formiranje zdravog pojedinca, promoviše timski rad i razvoj pozitivnog takmičarskog duha.

U okviru „KSOR Partizan“ od februara 2013. godine djeluje i MTB sekcija „Trek Team“ koja okuplja ljubitelje brdskog biciklizma s ciljem razvoja i afirmacije biciklisitičkog sporta, održavanja biciklističkih skupova i takmičenja, međusobne saradnje i druženja, saradnje sa drugim klubovima i zaljubljenicima u biciklistički sport, te razvoja i popularizacije sporta među građanima (prvenstveno mladim ljudima).

Ove godine je jubilej postojanja kluba, 55 godina i kroz sekciju trenutno realizira svoj projekat pod nazivom „Ratni put – put mira“ Tour de Igman 2013“.

Projektom se povezuju bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promoviše ekologija i zdravlje kroz sport. Naziv „Ratni put –  put mira“, je uzet da bi pokazao koliki značaj je ovaj put imao u ratu te da je on podjednako značajan i u mirnodopskom razdoblju za MTB bicikliste i zaljubljenike u prirodu. Planiramo da vožnja “Tour de Igman” postane tradicionalna te svake godine uključuje sve više učesnika.

Projekat predstavlja organizaciju biciklističke ture koja će se realizovati na području općine Ilidža i planine Igman dana 09.06.2013. godine od 10 sati.

Učesnici će se se kretati unaprijed zacrtanom rutom sa Startom – Veliki park – Velika Aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija-Veliko polje) – Mrazište –Cilj. Okupljanje učesnika je planirano od 09.00 sati kada počinju i prijave za vožnju. Vožnja je planirana za punoljetne osobe i starije maloljetnike u roditeljskoj pratnji.

Zaštitna oprema je obavezna.

U okviru automobilske pratnje će se nalaziti osvježenje za učesnike, članovi  Crvenog križa Ilidža koji će se pobrinuti da svi učesnici imaju sanitetsku brigu ukoliko ju zatrebaju. Podršku projektu dao je i Odreda Izviđača „Igman 92“ Hrasnica i oružane snage Bosne i Hercegovine. Pored toga, organizacioni tim će se pobrinuti za eventualne kvarove na biciklima i njihovo efikasno uklanjanje.

Ovo je razlog da nam se pridružite i zajedno sa nama doprinesete većem značaju biciklizma u našoj općini i našem gradu.

S poštovanjem,

PR Manager sekcije
Mihajlović Ivana

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.