BH scena

Završena rekreativna liga “BOSNAimaLIJEK”

Biciklistički klub Salcano u nedelju 17.10.2010 je održao petu, završnu utrku, rekreativne biciklističke lige BOSNAimaLIJEK. Na Bulevaru, odakle je bio strat utrke, okupilo se 25 najaktivnijih članova kluba i utrka je startovala u 12 sati.

“Staza je bila duga 9 km i vozilo se prema G. Živinicama, te prema Kovačevićima, a potom se vozilo makadamom na šumski put. Taj dio staze je bio najzahtjevniji, zbog blatnjavog dijela puta, odakle je nastavljen prema Hornici. I pored teškoća raduje da su svi učesnici ove završne utrke dali sve od sebe i stigli do cilja”, izjavio je predsjednik BK Salcano Salkan Selić.

Utrka je bila neobično zanimljiva i neizvejsna do kraja. Nekoliko takmičara je imalo neprilike, bilo da se krenuli krivim smjerom ili im se pokvario bicikl! Jednu od nezgoda sa sretnim krajem ispričao nam je Enes Džafić:

„Uspio sam u cjelosti završiti utrku, mada sam se nadao jednoj od medalja.To što nisam osvojio medalju kriv je kvar na biciklu!Dok sam vozio preko jedne bare spao mi je lanac i morao sam se zaustaviti.Na moju sreću, na teškom makadamskom putu, pomogao mi je jedan mještanin na kraju G.Živinica.On je vilama pronašao u velikoj bari lanac, te smo ga smontirali i tako sam uspio stići na cilj, što je za mene u takvim okolnostima bio veliki uspjeh“.

Nakon što su završili utku i odmorili se organizator je upriličio svečanu dodjelu medalja, na novoj pozornici Bulevara, gdje su se oni najbolji okitili peharima i diplomama, podjeljeno je i nekoliko novčanih nagrada.

Postignuti rezultata po kategorijama i ukupnom plasmanu:

U prvoj kategoriji pobjednik je Nadir Omerkić, slijede Azur Subašić i Ado Mustafić, u 2.kategoriji pobjednik je Alen Bajramović, 2.mjesto osvojio je Dino Sejdinović i 3.Nedim Zukić.Pobjednik 3.kategorije je Predrag Stevanović, slijede Ivica Biljić i Edvin Selić na 3.mjestu.

U ukupnom plasmanu pobjednik prve kategorije je Aldin Selić, 2.mjesto pripalo je Azuru Subašiću i 3. je Nadir Omerkić.Pobjednik 2.kategorije je Dino Sejdinović, slijede Agan Muhić i Nedim Zukić.I na kraju, pobjednik 3.kategorije je Ivica Piljić, drugi je Edvin Selić i 3.mjesto osvojio je Smail Muhić./Š.Gadžo/

Izvor: www.zivinice.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.