BH scena

Enjoy Sarajevo – obilježavanje Dana grada Sarajeva

U okviru obilježavanja 6. aprila, dana Grada Sarajeva, Udruženje brdskih biciklista (MTBa) u saradnji sa upravom Grada organizuje sportsko-turističku manifestaciju ” ENJOY SARAJEVO “. Gosti iz biciklističkih medija Slovenije, Hrvatske i Srbije te brojni ljubitelji brdskog biciklizma iz Bosne i Hercegovine posjetit će Trebević, omiljeno izletište Sarajlija, vozeći od Vilsonovog šetališta, preko Vraca do samog vrha. Posebna atrakcija za sve bit će spust šumskom, planinarskom stazom od vrha Trebevića do Dobrih voda i potom kraj bob staze strmim uličicama Sarajeva do Latinske ćuprije.

Manifestacija će se održati u subotu, 9. aprila 2011. godine sa početkom u 10,00 sati. Na startu u Vilsonovom šetalištu će se prisutnima obratiti prestavnik Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Vožnja je otvorenog tipa i pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života da uzmu učešće.

S obzirom na moguću različitu kondicionu pripremljenost učesnika formirat će se dvije grupe: naprednija koja će voziti do samog vrha Trebevića i sporija koja će voziti kraću i lakšu dionicu do Dobrih voda i Vidikovca, a biciklisti će sami odlučiti gdje će voziti. Iako će svaki učesnik dobiti prospekt s mapom puta cijelu kolonu će obezbjeđivati policija, pratiti služba hitne pomoći, aktivisti Udruženja brdskih biciklista a obezbijeđena je i pratnja terenskog vozila i servisera. Drugi dan vikenda planirana je biciklistička posjeta parku prirode Skakavac.


Sa jedne od grupnih vožnji na Trebević

“ENJOY SARAJEVO” ima za cilj afirmaciju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina, te povratak Trebeviću kao omiljenom izletištu Sarajlija. Jedan od najboljih načina da se on doživi je posjeta biciklom. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je dajući podršku ovoj manifestaciji još jednom pokazalo kako je briga za mlade i zdrave građane na prvom mjestu, a Sarajevo da ima potencijala za razvoj i ovog vida turizma.

MTBA

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.