Vožnje

24.10.2010 (nedelja) – Drežnica – Čabulja

Dolazi nam hladnije vrijeme pa nam je Hercegovina sve draža:). Za ovaj vikend najavljujemo vožnju na Čabulju (pročitajte izvještaj sa prošlogodišnje vožnje) Vožnja je otvorenog tipa, a prijave primamo do subote 23.10.2010 u 12.00.
Okupljanje zakazujemo za 6:45 u nedelju 24.10.2010. na otvorenom parkingu pumpe Braća Mujić na Stupu. Prijave na forumu mtb.ba na temi 24.10.2010 (nedelja) – Drežnica – Čabulja.
Tura spada u teške sa 60tak km i oko 1500m visinskog uspona. Obzirom da je dan sve kraći, molimo prijavu iskusnijih biciklista, kao i nošenje lampi za mrak (po mogućnosti).

Obavezna biciklistička oprema (kaciga) i odjeća za malo hladnije vrijeme.
Podloga je kombinacija dobro utabanog makadama i kamenjara. Ukoliko budemo jako brzi i disciplinovani postoji mogućnost i uspona (pješke) do vrha Velike Vlajine.


Uspon iz kanjona Drežanke i pogled na kanjon Neretve


Krajolik Podčabulje i pogled na Prenj

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.