Takmičenja

5. utrka rekreativne biciklističke lige BOSNAimaLIJEK

Biciklistički klub Salcano uz podršku naše farmaceutske kompanije BOSNALIJEK d.d. Sarajevo, najavljuje 5. , završnu utrku, rekreativne biciklističke lige BOSNAimaLIJEK. Utrka će se održati u nedelju 17.10.2010. godine.
Podjela startnih brojeva će početi u 11:00 sati. Molimo sve učesnike da na vrijeme dođu i preuzmu svoje startne brojeve.

Start utrke je ispred zgrade općine Živinice u 12:00 sati. Staza po kojoj će se voziti utrka nije previše zahtjevna tako da je mogu odvesti i oni biciklisti koji nemaju izrazitu fizičku spremnost.

Staza je duga 9 km. Dijelom je prekrivena asfaltom, a dijelom makadmom.

Ne preporučuje se vožnja utrke sa cestovnim biciklima!

Dakle, start utrke je ispred zgrade općine Živinice, zatim nastavlja prema G. Živinicama te prema Kovačevićima. Nakon što staza sa asfalta pređe na makadam skreće se lijevo na šumski put. Nakon prolaska preko tog dijela staze koji je na cijeloj dužini staze i najzahtjevniji, zbog mogućeg blatnjavog dijela puta, nastavlja se dalje prema Hornici odnosno Šarenjaku. Nakon dolaska do mosta preko rijeke Oskove ide se ponovo u grad odakle se nastavlja kroz cijeli grad gdje se prolazi pored pijace, vatrogasnog doma i onda ponovo ulazi u grad pored 2. osnovne škole i završava ondje gdje je i počela, kod zgrade općine Živinice.

Nakon odvežene utrke će biti upriličena svečanost dodjela medalja, pehara i novčanih nagrada za ukupne pobjednike u svakoj od kategorija.

Prijave za utrku se primaju do subote 16.10.2010. godine u 20:0 sati.

Prijave možete poslati na mail info@salcano.ba kao i na brojeve telefona: 061 362 064; 061 726 784; 061 163 913.

Više informacija na www.salcano.ba

Slike sa 4.utrke lige:

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “5. utrka rekreativne biciklističke lige BOSNAimaLIJEK

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.