BH scena Region

Završen je prvi Sarajevo Grand Prix

067-IMG_0174

Jučer je u 15h je oficijelno završen prvi Sarajevo Grand Prix. Na održanoj biciklističkoj vožnji bilo je prisutno oko 2.000 učesnika koji su aktivno vozili bicikl i bili dio ovog jednistvenog događaja. U 11 sati iz Istočnog Sarajeva krenula je kolona bicikla, od koji je 120 takmičara koji su se borili za prvu nagradu Sarajevo Grand Prix.

Treće mjesto osvojio je Christian Delestele, dok je na drugu poziciju stao Andre Vacher, dok je prvo mjesto osvojio Marin Matej koji je osvojio i dres za najbržeg biciklistu uzbrdo.

Na Svečanoj dodjeli nagrada Hajrudin Trle dobio je plaketu kao najtrofejniji biciklista u Bosni Hercegovini. Trle se biciklizmom bavi već 40 godina, a kako kaže, ovo mu je jedna od dražih nagrada koje je dobio.

021-IMG_0021 028-IMG_0028

Također, zvanični dres Bosnalijeka dodjeljen je za najmlađeg učesnika, dok je najbržem bosancu Muji Kurtoviću uručen dres od strane ministara odbrane Republike BiH i Francuske Zekerijaha Osmić i Jean-Yves Le Drian.

“Ovo je veliki dan za BiH i za mir u Evropi i svijetu. Danas sam cijeli dan proveo sa francuskim kolegom i razgovarali smo o tome šta i kako treba pomoći BiH, što Republika Francuska, naravno već čini”, rekao je Osmić.

Rekreativci su na zabavnom izvlačenju nagrada dobili ručno rađeni bicikl kojeg je radila firma GS TMT Travnik, dok je Vision trade poklonio bicikl TREK, Oficijelni sat Tour de France, Festina, također je osvojen na ovom izvlačenju za vrijeme zabavnog programa na Vilsonovom šetalištu.

Dva bicikla koja je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poslao, također su izvučeni u nagradnoj igri, kao i niz drugih nagrada.

Specijalno za ovu prigodu u Sarajevo su stigli šampioni Tour de France, direktor Tour de Francea, ali i oficijelno auto ove prestižne utrke bilo je u Sarajevu samo za ovu prigodu.

070-IMG_0180-001 064-IMG_0165-001

Biciklistička trka “Sarajevo Grand Prix” je projekt organiziran pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije (UCI), uz aktivnu podršku Tour de Francea.

Utrka je uvrštena u kalendar UCI-a, a okupila je više stotina građana iz više od 20 zemalja svijeta, koji su u 11 sati krenuli ispred zgrade Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. U saradnji s Biciklističkim savezom Balkana, trka ujedno predstavlja i Balkansko prvenstvo za 2014. godinu.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.