Region Takmičenja

TransDinara MTB Maraton 2014

P1050022

Prava poslastica za zagrižene ljubitelje divljine, lovce na trofeje i mazohiste servirana je iz kuhinje BK Timuna, u čak tri slijeda: trodnevni, etapni XC maraton preko planina Kamešnice i Dinare, sa 250km staza i 7.500m visinske razlike. Početkom mjeseca rujna/septembra 350 natjecatelja iz svih zemalja regije osjetiti će na svojoj koži “gostoljubivost” naše najsurovije planine, ali i pravo gostoprimstvo gradova domaćina cetinskog kraja. Muka ježeva može biti individualna ili podijeljena sa timskim kolegom ili kolegicom, baš kao i nenadmašiv osjećaj vlastite beznačajnosti u tom nepreglednom, od čovjeka nikad ukroćenom prostoru, podijeljenog među dvjema državama.

P1050731

Prva je ovo godina održavanja ovog XC spektakla, ali visoki standardi već su tu, po uzoru na slične, poznatije etapne maratone u regiji. Potvrda tome je i uvrštenje TransDinara maratona u strateški nacionalni Tour de CroActive program razvoja aktivnog turizma RH, i to kao njegov pilot-projekt, uz glavnog partnera Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Tu je i podrška gradova i županija, ministarstava, turističke zajednice, itd.

P1050064

TransDinara u brojkama:

Vrijeme održavanja: 05/06/07 Rujna/Septembra 2014.

Područje održavanja: planine Kamešnica i Dinara (Hrvatska i Bosna i Hercegovina)

Ukupna udaljenost: 250km

Ukupna visinska razlika: 7.500 m

Gradovi domaćini: Trilj, Sinj, Vrlika i Knin

Natjecatelji: INDIVIDUALCI (muški/ženski) ; TIMOVI, dvočlani (muški/ženski/mix)

Broj natjecatelja: ograničen na 350, prema propisanim Uvjetima nastupanja i pravilima utrke

Organizator: Biciklistički klub TIMUN, Split

Strateški partner projekta: Hrvatska gorska služba spašavanja

Nagradni fond: novčani, u iznosu od 100.000,00kn

Etapa_1_preview (Custom) Etapa_3_preview (Custom) Etapa_2_preview (Custom)

Događaj počinje danom dobrodošlice već u četvrtak 04.09. u Trilju. Tu će se natjecatelji okupiti, smjestiti, upoznati i informirati o svemu, kako bi sutradan, 05.09. krenula prva etapa preko planine Kamešnice do Sinja. Svaku večer očekuje ih drugi grad-domaćin, njegova gastro ponuda i zabavni program, servisna zona za bicikle, čuvani parking, sportska masaža itd. Subota je rezervirana za najdužu i najtežu etapu maratonu, preko Dinare prema Vrlici. Maraton službeno završava nedjeljnom etapom od Vrlike Dinarom prema Kninu, a tu je i opcionalni još jedan dan odmora i druženja u Trilju. Smještaj je u osnovnoj varijanti zajednički (sportska dvorana, ležajevi, tuševi…), a u suradnji s agencijama pružati će se mogućnost privatnog smještaja određene kategorije. Za ekipu u pratnji natjecatelja i timova tu je gastro i adventure ponuda (foto-safari, rafting, kajak, vođene MTB ili hiking ture..) prema želji.

Prijave i sve informacije, uključujući i detaljan prikaz etapa, dostupne su na službenoj stranici maratona www.transdinara.com.

Tu je i Facebook stranica za manje službene stvari: www.facebook.com/transdinara.

Klubovi svoje prijave mogu poslati na transdinara@bktimun.hr

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.