BH scena

Više od 1.500 biciklista na utrci “Giro di Sarajevo”

Ulice Sarajeva jučer su bile preplavljene rekreativcima i profesionalnim biciklistima koji su od Dobrinje pa kroz cijeli grad i nazad do Vilsonovog šetališta vozili rekreativnu vožnju koja je prvenstveno imala za cilj pokazati koliko je ljubitelja biciklizma u našem glavnom gradu.

 

Biciklisti su startali u 17 sati ispred Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji, vozili glavnom sarajevskom ulicom do Vijećnice nakon čega su se vratili u Vilsonovo šetalište gdje su tri najsretnija učesnika dobili vrijedne nagrade – bicikle i kacige.

Treba napomenuti da je ovo bila najmnogobrojnija vožnja do sada na kojoj je učestvovalo više od 1.500 biciklista različite starosne dobi.  Sve je prošlo u najboljem redu a, kako su nam kazali organizatori, nisu očekivali ovoliko učesnika. Ipak, drago im je što je sve prošlo u najboljem redu i bez ikakvih problema. Da organizatori nisu očekivali ovoliki broj učesnika pokazuje podatak da nije bilo dovoljno oštampanih startnih brojeva, pa su se brojevi morali pisati ručno na kartonima.

Ideju održavanja “Gira” i ove godine podržao je Grad Sarajevo, koji je bio i pokrovitelj utrke, dok je medijski internet pokrovitelj bio portal Klix.ba.

 

U cijelosti preneseno sa www.Klix.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.