BH scena Vijesti iz sporta

Novi bodovi za Lejlu Tanović na međunarodnoj UCI utrci Vallis Aurea

3

Lejla Tanović, kao jedini predstavnik BiH u elite kategoriji, osvojila je sjajno peto mjesto na velikoj nagradi Vallis Aurea u Požegi. Izuzetnu konkurenciju na ovoj utrci predvodila je takmičarka iz Izraela Beltzer Megan koja je zauzela prvo mjesto. Utrka je vožena u 6 krugova na stazi koja u tehničkom i kondicijskom smislu može parirati stazama Svjetskog kupa, a naša Lejla je ovim plasmanom osvojila dodatnih 10 UCI bodova i dalje se nastavila uspinjati na svjetskoj rang listi. Samo dan prije utrke, najbolja bosanskohercegovačka biciklistkina nastupila je i na državnom prvenstvu u hronometru, te odnijela pobjedu u Elite kateogoriji na cestovnom biciklu i bez adekvatne opreme.

5

“Moram biti izuzetno zadovoljan načinom na koji je Lejla odvozila utrku, jer je bila konkurentna i uveliko je smanjila zaostatke u odnosu na međuanarodnu konkurenciju. Završila je u krugu s pobjednicom i ostvarila najbolji rezultat u karijeri na najtežoj stazi do sada. Vrlo je bitno da iz utrke u utrku ostvaruje veliki napredak te svaki put osvoji bolje mjesto. Već u narednim sezonama možemo očekivati da se popne na UCI postolje. Morali smo dosta raditi na tehnici pred ovakvu stazu, za što je bio zadužen novi član u timu, naš najbolji Downhill (DH) vozac Saša Abazović” kazao nam je Lejlin trener, Amar Njemčević.

4

Ovo je do sada najbolji rezultat za nekog predstavnika iz BIH, također i najviše prikupljenih UCI bodova u jednoj sezoni otkako naši takmičari nastupaju. Iako se Lejla takmiči i u cestovnom i u brdskom biciklizmu, brdska XCO je njena glavna disciplina i u skorije vrijeme od nje možemo očekivati velike rezultate. Naša takmičarka je trenutno na visinskim pripremama na Bjelašnici pred državno XCO prvenstvo u Vlasenici.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.