BH scena Vijesti iz sporta

Lejla Tanović zauzima 79. mjesto na UCI rankingu

Nakon uvodnog dijela sezone i devet UCI utrka u samo dva mjeseca desetorostruka državna prvakinja i takmičarka SMF tima Lejla Tanović zauzima 79. mjesto u konkrenciji svih brdskih biciklistkinja svijeta. Ovo je najbolji plasman do sada za našu takmičarku u ovom periodu godine.

Najuspješnija bh. biciklistkinja za vikend je nastupila na dvije UCI C2 utrke koje su se održale u Banja Luci i Kozari. Na obje utrke Tanović je zauzela drugo mjesto dok je pobjedu odnijela Jovana Crnogorac iz Srbije ujedno učesnica Olimpijskih igara u Riju. Ovim plasmanima naša takmičarka osvojila je novih 40 UCI bodova za ranking listu kao i četvrtu medalju sa UCI utrka u ovoj sezoni.

“ Veoma dobar vikend takmičenja je iza nas, Lejla je prikupula vrijednih 40 UCI bodova i pokazala dobru formu uprkos velikom broju utrka u posljednja dva mjeseca. Zadovoljni smo trenutnim 79. mjestom na UCI rankningu s obzirom da je ostao glavni dio sezone gdje će Lejla nastupiti na najbitnijim utrkama i zasigurno poboljšati svoj plasman na UCI rankingu. Sada slijedi mala pauza od takmičenja i priprema za naredne utrke”, rekao je selektor reprezantacije Amar Njemčević.

Naredna utrka za našu takmičarku je UCI C1 utrka u Mađarskoj koja se održava sredinom mjeseca.

​S poštovanjem

Amar Njemčević​

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.