BH scena Vožnje

24.06.2018 (nedelja) Tour de Igman 2018 (TREK Team Sarajevo)

U organizaciji biciklističkog kluba TREK Teama Sarajevo i uz podrške opštine Ilidža u nedjelju se održava tradicionaln,šesta po redu biciklijada pod nazivom “Tour de Igman 2018”. S obzirom na najave pojedinih udruženja iz drugih gradova, kao i očekivanja poboljšanja vremenskih uslova očekuje se rekordan broj učesnika.

Cilj manifestacije jeste promocija biciklizma, prije svega brdskog biciklizma u Sarajevu i BiH, promocija turističkih potencijala za ovaj sport i rekreaciju, te promocija olimpijske planine Igman. Dalje ovim eventom se žele potaknuti mnogi na  zdraviji i modernijji stil življenja i na kraju druženje u prirodi svih učesnika.

Okupljanje i prijave počinju u nedelju 24.06. od 9h na parkingu Velike aleje (kod fijakera), a nakon registracije svih učesnika za 10h je planiran start rekreativne vožnje uz Igman do Velikog polja. Kako bi biciklisti potpuno uživali u prirodi i druženju organizator se potrudio da kao i svake godine obezbijedi “tradicionalni grah” za sve učesnike, a njihovi partneri i sponzori svih ovih godina Sarajevski kiseljak d.o.o, Laktalis d.o.o. (Dukat Fit) i Vispak d.o.o. su pripremili svoje proizvode u kojima će svi uživati tokom cijelog dana.

Veći dio vožnje je planinom Igman, makadamskim putem, stoga organizator poziva učesnke da dođu sa odgovarajućim i ispravnim brdskim (MTB) biciklom. Ruta kojom se ide nije baš bogata prirodnim izvorima, pa se preporučuje svima da obezbijede vodu tokom same vožnje. Kako se u povratku  vozi magistralnom cestom, odnosno da nas očekuje fantastični spust sa Igmana prema Krupcu, Samir Habota idejni tvorac ove manifestacije poziva sve učesnike na oprez i korišćenje kacige.

Ovaj event još podržavaju, Petrol BH Oil company d.o.o., Alukoenighstahl, Trek Bike Centar, Arcus d.o.o., Procedo d.o.o.

Sva dešavanja oko biciklijade možete pratiti na FB stranici “TREK Team Sarajevo”, gdje će organizator redovno do održavanja istog obavještavati o svim aktivnostima.

[box type=”alert”]NAPOMENA: Nakon okupljanja na Velikom polju i ručka (grah) članovi Udruženja brskih biciklista (MTBA) će produžiti turu na vrh Bjelašnice te pozivaju sve zainteresovane da nam se pridruže.[/box]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.