BH scena

UG Giro di Sarajevo volontira na projektu gradnje staze za bicikliste

Udruženje građana Giro di Sarajevo i predstavnci Općine Stari Grad danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem su razgovarali o revitalizaciji postojeće i izgradnje nove biciklističke infrastrukture na području spomenute općine.

Predstavnici UG “Giro di Sarajevo”, ponudili su volonterske konsultativne i operativne usluge na realizaciji projekta izgradnje biciklističke staze na području stare željezničke pruge na relaciji Bistrik – Pale, koji je načelno dogovoren na nedavno održanom sastanku s predstavnicima Ambasade Republike Slovenije, saopćeno je iz UG “Giro di Sarajevo”.

Također, UG “Giro di Sarajevo” je predložilo revitalizaciju postojeće biciklističke staze na trasi od Bendbaše do Kozije ćuprije, u smislu postavljanja nove horizontalne i vertikalne signalizacije, te edukacije građana od članova udruženja.

Realizacija ovog projekta se očekuje u što skorijem roku da bi ovogodišnja biciklistička sezona bila dočekana s jednom profesionalno uređenom stazom na području grada, navodi se u saopćenju UG “Giro di Sarajevo”.

Izvor: Sarajevo-X
http://www.sarajevo-x.com/sport/clanak/110407087

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.