BH scena

Aleksi Crnčeviću vraćeno osvojeno drugo mjesto u Livnu

10261995_779975555370481_6336265303368646801_n

U prilogu donosimo pismo Nacionalnog komesara i predsjednika sudske organizacije Mirnasa Mujezinovića u vezi sa poništenjem žalbe na plasman bicikliste PAK “Summit” iz Banja Luke Alekse Crnčevića u kategoriji U23 na posljednjoj utrci Premijsker XC lige u Livnu.  Iako je prvobitno diskvalificiran zbog promjene bicikla usljed tehničkog kvara tokom utrke, ta odluka je poništena a razlozi su pojašnjeni u nastavku.

* * *

Nakon konsultacija sa odgovornim iz Biciklističkog Saveza BiH, kao predsjednik sudske organizacije donosim konačnu odluku da se briše diskvalifikacija U-23 vozača Summit” Banja Luka, Aleksa Crnčević, i vraća se na mjesto koje je i osvojio na pomenutoj trci u Livnu tj., druga pozicija, za ovo zadužujem Soković Nikolu da uredi rezultate i pošalje ih svim klubovima i BiSa BiH.

Naime, nakon završetka trke uložena je žalba na pomenutog vozača kako je nepravilno završio trku, jer je poslije kvara na svom biciklu, dobio drugi bicikl iz svoje ekipe u zoni za tehničku pomoć. To je po UCI pravilima DSQ, ali ako bi mi primjenjivali sva UCI pravila na našim trkama, možda bi imali ponekog vozača, a to nam nije cilj. Ne kažem da se nećemo pridržavati UCI pravila, ali ćemo kroz vrijeme doći do toga kroz kvalitet takmičenja i odlazak naših vozača na velike trke vani da vide kako se radi u svijetu.

Pomenuti vozač je pošteno završio trku u Livnu, nije nikog oštetio, nikog ugrozio, skratio stazu, pa prema tome nema razloga da mu se ne prizna rezultat koji je i ostvario.

Na slijedećoj trci bi trebalo da mu se vrate nagrade koje je trebao da dobije u Livnu, pa bih zamolio vozače koji su to dobili da budu u fer u duhu sporta i da to urade,

Ova odluka je konačna i izvršna.

Predsjednik sudske organizacije
Mirnas Mujezinović
Nacionalni komesar, s.r.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.