BH scena Region

Isah Rotem slavio na ”Banjaluka Grand prix 2015”

_MG_2127

Isah Rotem, član Biciklističkog kluba Jamis iz Izraela pobjednik je je Međunarodne brdske trke ”Grand prix Banjaluka 2015” koja je održana na Banj Brdu iznad Banjaluke. On je stazu prešao sa vremenom 1:56.10 h. Drugi je kroz cilj prošao Demir Mulić član BK ”Montenegro” iz Crne Gore dok je treće mjesto zauzeo Matej Skužin BK Luks (Hrvatska). Rotem je i prije trke važio za favorita, a nakon trke bio je izuzetno zadovoljan svojom vožnjom.

_MG_2871

Prije svega moram reći da sam presrećan zbog pobjede i osvojenih bodova na izuzteno kvalitetnoj ali teškoj stazi. Zbog kiše koja je padala uslovi su bili dodatno otežani ali je staza bila izuzetno dobro označena i pripremljena tako da smo mogli uživati u vožnji. Konkurencija je bila izuzetno jaka i mogu reći da sam izuzetno zadovljan zbog pobjede – rekao je Rotem.
Biciklista BK “Summit” Aleksa Crnčević kroz cilj je prošao šesti, a tokom trke je imao velikih tehničkih problema.

_MG_2777

Nakon jednog skoka sam doskočio na kamen i tom prilikom su mi je pukla i felna i guma. Da se to nije dogodilo moj plasman bi bio mnogo bolji jer sam u tom trenutku bio drugi i počeo sam da stižem vodećeg takmičara, ali nažalost zbog tog problema sam završio trku tek na šestom mjestu – rekao je Crnčević.

_MG_2288

Nikola Soković, predsednik, BK Samita koji je organizator trke ističe da vrijeme nije uticalo na sam kvalitet trke. I pored kiše i otežanih uslova trka je protekla u najboljem mogućem redu, osim što bi, da je vrijeme bilo ljepše sama manifestacija bila mnogo masovnija i sa mnogo više gledalaca oko staze. Ono što je nama bitno da su svi takmičari bili zadovoljni ali i predstavnici sudijskog borda i Međunarodne biciklističke asocijacije – rekao je Soković.

_MG_2315

Na trci koja je, uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, učestvovalo je 58 profesionalnih biciklista iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Izraela i Bosne i Hercegovine, a ova trka bila je kvalifikaciona za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru naredne godine. Međunarodnu brdski biciklističku trku ”Grand prix Banjaluka 2015” otvorila je Jasna Brkić, zamjenica gradonačelnika Banjaluke.

Izvještaj: Bojan Božić

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.