Svijet biciklizma

Morganne Charre i Greg Minnaar najbrži na spustu u Leogangu

Jučer (2.9.2012) u austrijskom Leogangu je održano finalno takmičenje u disciplini spusta ovogodišnjeg Svjetskog MTB prvenstva. Kao što ste uz pomoć RedBull.tv mogli pratiti i na portalu www.mtb.ba, utrka je protekla krajnje neizvjesno, a u finalnom poretku žena i muškaraca bilo je krajnje neizvjesno.

Na prebrzoj stazi dugoj 2,6km, u ženskoj konkurenciji najbrža bila francuskinja Morganne Charre koja je iza sebe ostavila čak šest svjetskih prvakinja. Druga i treća su bile franscuskinja Emmeline Ragot i brirtanka Manon Carpenter koje su bile brže od favoriziranih Floriane Pugin i Rachel Atherton koja je utrku vozila sa povredom leđa.

U mnogo poznatijoj muškoj konkurenciji naslovom najbržeg okitio se južnoafrikanac Greg Minnaar, inače svjetski prvak i iz 2003. godine. Pola sekunde sporiji od Minnara je bio britanac Gee Atherton koji je iazazvao oduševljenje publike kada je sa “hot-seat” skinuo kanađanina Stiva Smitha.

Posljednju vožnju finalne runde vozio je amerikanac Aaron Gwin od kojeg se očekivalo mnogo, ali je zbog tehničkih problema ipak ostao iza vodećih.
Četvrti i peti u su zaršili autralijansci Mick Hannah i Sam Hill.

U nastavku pogledajte cjelokupne rezultate u ženskoj i muškoj konkurenciji.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.