BH scena

Uspješno održana biciklijada “Pazi, bicikl!” u Mostaru

U organizaciji Sportsko ekološkog kluba “Zelena glava” i ove godine je upriličena biciklijada ulicama Mostara. Ovo je bio sedmi put zaredom da se organizira ovakva manifestacija u gradu na Neretvi. Biciklijadi pod nazivom “Pazi, bicikl!” odazvalo se oko 100-tinjak biciklista svih uzrasta, a podržana je bila i od Udruženja “Giro di Sarajevo” iz Sarajeva čijih je 10-tak članova bilo prisutno ovoj manifestaciji od kojih su trojica biciklima prešli cijeli put od Sarajeva do Mostara.

Kako je istakao koordinator biciklijade Samir Šehović ovo je samo mali pokazatelj vlastima da u Mostaru postoji veliki broj ljudi koji koriste bicikl i da su potrebne biciklističke staze kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima.

“Ove godine ćemo pokušati organizirati još jednu biciklijadu, odnosno zatvaranje jedne ili više ulica u gradu na Europski dan bez automobila koji se obilježava 22. rujna, ali to ne ovisi samo o našoj dobroj volji, nego uveliko i od gradskih vlasti. Ovom prilikom ispred Sportsko ekološkog kluba ‘Zelena glava’ zahvalit ću se Gradu Mostaru i PU Mostar bez kojih ova biciklijada ne bi bila izvediva, a zahvale idu i ljudima iz hitne pomoći Mostar!, istakao je Šehović.


Okupljanje na Španskom trgu; lagana vožnja kroz gradske ulice Mostara


Učešće je uzelo jako puno mlađih bicikslista; zajednička fotka sa ekipom Giro di Sarajevo

Također prije biciklijade, a povodom sutrašnjeg Svjetskog dana borbe protiv duhanskog dima učenici srednjih medicinskih škola iz Mostara i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ upriličena je podjela promotivnog materijala o štetnosti pušenja i mjerenje krvnog pritiska.

Sudionici ove manifestacije star su imali nedaleko od Španjolskog trga, zatim su prošli cijeli grad da bi se sve završilo u dvorištu OKC “Abrašević” gdje je priređeno osvježenje.

Tekst: Bljesak.info
Foto: organizator

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.