BH scena

Takmičarski XC vikend je pred nama

Do prije godinu dana situacija koja slijedi ovaj vikend (9. i 10.6.2012) je bila nezamisliva. Čak dvije odlične XC utrke dva dana za redom. Prva je tradicionalna “12. Zavidovička MTB utrka” u subotu, u Spomeniku prirode “Tajan” pored Zavidovića, dok se u nedelju vozi treća po redu utrka ovogodišnje Škoda XC lige na Ilinčici pokraj Tuzle.

12. Zavidovička MTB utrka – Tajan 2012

U subotu se u Spomeniku prirode Tajan, na lokaciji Buretina održava utrka u organizaciji TZ Zeničko-Dobojskog kantona dok je tehnički organizator domaći SNIK Atom iz Zavidovića. Ovo je već 12. po redu tradicionalna i najstarija XC utrka u BiH. Ove godine se utrka održava i financira kao dio ekološko-turističkog projekta u cilju promocije Spomenika prirode Tajan. S tim u vezi, ove godine su pripremljene i vrijedne nagrade u vrijednosti od 500 do 200KM  za kategoriju seniora, te 300 do 100KM za juniore. Po protokolu, utrka je 09.06.2012. a start za juniore je planiran za  12:30 za juniore, a u 13:30 za seniore. na utrci se ravnopravno takmiče licencirani i nelicencirani takmičari. Mjerenje vremena je osigurao Pro bike iz Zenice. Proglašenje i ceremonija zatvaranja planirana je za 15:00-16:00.

Više o samoj utrci pročitajte na http://www.mtb.ba/dogadjaji/12-zavidovicka-mtb-utrka-tajan-2012/

[box type=”info”]Obzirom da se već u nedelju odžava treća utrka Škoda XC lige u Tuzli, mnogi će sigurno planirati dvodnevni XC vikend pa će im koristiti informacije o mogućem smještaju u blizini utrke na Tajanu. Korisne informacije o smještaju možete saznati na http://www.tajan.ba/bih/index.php/ponude/smjestaj[/box]

2. utrka Škoda XC lige – Tuzla, Ilinčica

U nedelju se na izletištu Ilinčica pokraj Tuzle održava treća po redu utrka Škoda XC lige. Ovu utrku organiziraju dva lokalna kluba i to BBK Extreme iz Tuzle i BK Živinice iz Živinica. Sve pripreme za treću utrku dosad najuspješnije XC lige su gotove i samo se čeka još jedna nedelja za novo odmjeravanje snaga. Ova utrka, kao i dosadašnje dvije, boduje se za plasman u Škoda XC ligi. Nagrade za najbrže učesnike su kao i na predhodnim utrkama, a u kategorijama seniora, U23, juniora, kadeta, mlađih kadeta i žena takmiče se licencirani takmičari. Za nelicencirane takmičare je određena kategorija Hobby uz obavezno plaćanje jednodnevne police osiguranja u iznosu od 5KM.
Utrka starta u 12.00  a prijave takmičara su do 11.00.

[box type=”info”]

Prijave i startni brojevi:

Prijave se mogu slati on-line putem obrasca na PRIJAVNICA ZA UTRKU ili popuniti na mjestu utrke. Prijave se primaju do jednog sata prije početka utrke – maloljetne osobe koje su nelicencirane, dužne su predočiti potvrdu jednog od staratelja da mogu sudjelovati na utrci. Potvrda se može se izdati i na mjestu utrke – preuzimanje startnih brojeva je u nedelju 10.06.2012 od 9h 00.- 11h.00. – Startne liste zaključuju se jedan sat prije starta utrke.[/box]

Za kraj, iz svih relevantih izvora saznajemo da će ovaj vikend biti vedar i sunčan. Dakle, zaboravite na kauč i izležavanje, put pod noge u Kamenicu/zavidoviće i Tuzlu!

Vidimo se na Tajanu i Ilinčici!

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.