BH scena Događaji Vožnje

Biciklistički vikend u glavnom gradu BiH

km0

Kao što je već poznato, svake zadnje subote u mjesecu održava se biciklistička vožnja pod nazivom “Kritična masa” koja ima za cilj skretanje pažnje na sigurnost u saobraćaju kako biciklista tako i vozačima motornih vozila.

Tako će biti i ove sedmice, tj ove subote. Okupljanje biciklista je predviđeno ispred Sarajevo City Centra u 16.45h a polazak je planiran u 17h. Ruta kretanja: SCC, preko mosta Suade i Olge, Zagrebačkom ulicom sve do novih staza u ul. Hamdije Čemerlića na Grbavici, zatim biciklističkom stazom preko Mosta Bratstvo i jedinstvo, uključenje na ulicu Zmaja od Bosne prema Ilidži, te na Otoci se biciklisti uključuju na biciklističku stazu u Općini Novi grad. Istom se ide do Nedžarića, gdje se prelazi na drugu stranu biciklističke staze prema gradu. Od Otoke se opet vozi glavnom saobraćajnicom do Elektroprivrede prema Vilsonovom šetalištu i SCC-u.

Da biste bili dio “Kritične mase Sarajevo” potrebno je da imate ispravno biciklo i volju za pedalanjem. Pravilo je da se biciklisti kreću jedan iza drugog, bez preticanja. Također, bitno je napomenuti da ni ovaj put, kao i svaki do sada, saobraćajnice neće biti zatvorene, te da će bicikliste pratiti vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

0 (2)

Odmah u nedjelju održat će se četvrti po redu “Tour de Igman”, također u organizaciji BK Trek Team Sarajevo, sa početkom u 10 sati. Prijave za rekreativnu vožnju Igmanom su moguće od 9.15 sati, parking na ulazu u Veliku Aleju na Ilidži. Tura je rekreativnog karaktera a duga je oko 30km, maloljetnici mogu doći uz pratnju odraslih, a kaciga je obavezna, kao i ispravno biciklo.

Tour de Igman podržan je od strane Općine Ilidža, kao i prijatelja Guma M, Vispak, Sprind, Sarajevski Kiseljak, Menprom, a medijski podržavaju Klix.ba, Antena Sarajevo i TVSA.

Dođite i budite dio biciklističkog vikenda u Sarajevu.

S poštovanjem,

Senad Bečković, predsjednik BK Trek Team Sarajevo – 062 808 033
Muhamed Mizić, PR BK Trek team Sarajevo – 061 773 905

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.