BH scena

BK Živinice: Predstavljanje takmičara, sponzora i dresova

U subotu, 16.03. u Sportskoj dvorani u Živinicama, Biciklistički klub “ŽIVINICE” je organizovao predstavljanje takmičara za predstojeću sezonu, predstavljanje sponzora te podjelu dresova za sve članove koji su uredno izmirili svoje obaveze u smislu placanja članarine za 2013. godinu. Klub trenutno broji 46 članova iz Tuzle, Banovića i Živinica.

1

Ono što je bitno napomenuti je da su svi oni koji su izmirili svoje obaveze prema klubu klupski dres dobili potpuno besplatno. Ovo je omogućeno zahvaljujući prvenstveno našim partnerima odnosno sponzorima koji su prepoznali naš rad i u istom pronašli vlastiti interes za saradnju.

SPONZORI KLUBA

Generalni sponzor kluba za sezonu 2013 je NIPEX d.o.o. Tuzla. NIPEX je bio sponzor kluba i u sezoni 2012, a obzirom da su zadovoljni izuzetnom saradnjom sa našim klubom odlučili su i ove godine da budu naši partneri i na taj način doprinesu razvoju našeg kluba.

Pored NIPEX-a tu su još i CaprioloCoca-ColaBH TelecomNLB Banka i BIHAMK.

Generalni medijski partner je Televizija Živinice, a izuzetna saradnja sa portalomwww.zivinice.ba, sportsko-rekreativnim portalom www.rekreacija.ba te portalom za promociju brdskog biciklizma u BiH www.mtb.ba se nastavlja i u ovoj godini.

Ovim putem želimo da se zahvalimo općinskom vijeću Živinice kao i načelniku općine na konstantnoj podršci koju su nam pružali u proteklom periodu i iskreno se nadamo da će se ista nastaviti i u narednom periodu.

TAKMIČARI

Takmičari: Amar Tulumović, Alen Bajramović i Muamer Aljić

Takmičari: Amar Tulumović, Alen Bajramović i Muamer Aljić

Klub će u predstojećoj sezoni na svim takmičenjima u BiH i zemljama okruženja predstavljati 3 takmičara koji su licencirani i posjeduju UCI licence izdate od strane biciklističkog saveza BiH.

Pored njih trojice za klub će nastupati još 4 takmičara u rekreativnim odnosno hobby kategorijama.

Kada su u pitanju bicikla sa kojima će nastupiti naši takmičari radi se o dva bicikla Capriolo GILA i jedan SCOTT.

TAKMIČENJA

Kada su u pitanju takmičenja na kojima će nastupiti naš klub u planu je nastup na svim utrkama Škoda XC lige, Vogošća Cup-a, Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, Prvenstvo BiH u usponu i naravno na utrci koju će organizovati naš klub NIPEX MTB challenge, a koja će se održati 18.08. ove godine.

Ovo su prioriteti kada je u pitanju učešće naših takmičara, ali ukoliko bude dovoljno finansijskih sredstava naši takmičari će nastupiti na daleko većem broju utrka.

 

REKREATIVNE VOŽNJE

Pored profesionalnih takmičenja veliku pažnju smo posvetili rekreativnim vožnjama svih naših članova ali i drugih naših sugrađana koji žele da nam se pridruže na ovim vožnjama.

Osim ovih vožnji u planu je učešće na mnogim biciklijadama, maratonima i drugim manifestacijama koje uključuju druženje i zabavu kroz vožnju bicikla.

Sve naše vožnje će biti najavljene na našoj web stranici, fb profilu kluba i drugim sredstvima informisanja.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.