BH scena

U Cazinu održano Prvenstvo BiH u cestovnom biciklizmu

U organizaciji Biciklističkog kluba “Krajina”, u Cazinu je po prvi put organizovano prvenstvo BiH u biciklizmu “Cazin 2012”.

Učešće na trci uzelo je preko 60 biciklista iz 9 klubova, od čega tri iz Tuzle, te po jedan iz Banja Luke, Sanskog Mosta, Bihaća, Mostara, Bosanske Krupe i Cazina. Prema starosti takmičara, trka se održavala u šest kategorija, i to za mlađe kadete, kadete, juniore, mlađe seniore do 23 godine starosti, seniore i veterane. Mlađi kadeti, kadeti i veterani takmičili su se na stazi dugoj 35 km, dok su ostali učesnici vozili na stazi dugoj 90 km.

Trka je startala iz centra Cazina, a učesnici su vozili na relaciji Stijena -Miostrah -Ostrožac -Cazin -Gornja Koprivna -Konjodor -Bužim i nazad do Cazina, gdje je bio cilj.

Takmičenje proteklo je u najboljem redu, jer se organizator maksimalno potrudio, da obezbijedi sve potrebne uvjete za održavanje ovog državnog prvenstva.

U kategoriji mlađih kadeta, prvo mjesto pripalo je Azizu Bužimkiću iz Bosanske Krupe, drugo Veisu Kaziću iz Sanskog Mosta, a treće Pavli Kalabi iz Banja Luke. Kod kadeta, pobjedio je Dušan Kalaba iz Banja Luke, ispred Isaka Muslića iz Bihaća i Adisa Bilalića iz Tuzle. U veteranskoj konkurenciji najbrži je bio Bošnjak Dragutin iz Mostara dok je drugo mjesto pripalo Damiru Selimoviću iz Tuzle, a treće Mensuru Ćehajiću iz Bihaća. Kod juniora, državni prvak postao je Mensur Ćorić iz Tuzle, drugo mjesto zauzeo je Srećko Gajić iz Banja Luke, a treće Kemal Hadžiabdić iz Tuzle. U kategoriji seniori U 23, prvi kroz cilj prošao je Dragiša Jović iz Tuzle, ispred Aldina Rizvića, također iz Tuzle i Muje Kurtovića iz Bihaća. U seniorskoj konkurenciji, trijumf je ostvario Vladimir Kuvalja iz Banja Luke, ispred Nikice Atlagića, također iz Banja Luke i Hajrudina Trle iz Tuzle.

Ukupnim pobjednikom Državnog prvenstva u biciklizmu “Cazin 2012” proglašen je Dragiša Jović iz Biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne” iz Tuzle. On je stazu dugu 90 km prešao za 2 sata i 22 minute, vozeći prosječnom brzinom od 37 kilometara na sat.

Po završetku trke, najuspješnijim takmičarima dodijeljene su diplome i medalje. Na pruženoj pomoći u organizaciji ove trke, iz Biciklističkog kluba Krajina se zahvaljuju građanima Cazina, općini Cazin, te Sportskim savezima Cazin i Bužim.

Rezultate utrke možete preuzeti OVDJE !

Izvor: www.bkkrajina.com.ba (Samir  Japić)
Foto: Aldin Halitović (Facebook)

[wzslider]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.