Vijesti iz sporta

Rezultati Velike nagrade Modriče – pehar otišao u Kragujevac

U nedelju u popodnevnim časovima održana je 2.biciklistička mauntbajk trka pod nazivom „Extreme bike race-velika nagrada Modriče 2009“ koja je po drugi put organizovana u Modriči.

Na prezahtevnoj stazi dugoj 4,9 kilometara u „hobi“ klasi vozilo je 19 takmičara od kojih je oba kruga uspešno završilo njih 12. Najuspešniji je bio Mario Kojić iz Modriče. Pored njega, nagrađeni su još Matej Skuzin i Marko Batori iz Požege, Branislav Aleksić iz Novog Sada, Srđan Glavonjić iz Modriče i Harun Pašalić iz Zenice. U plasmanu klubova prvi je „BBK Požega“, drugi „BBK Modriča“, a treći „BK BSK Banja Luka“.Od licenciranih vozača, nastupilo je njih 10. Bojan Đurđić iz „Radničkog“ Kragujevac je pet krugova, odnosno 24,5 kilometara, savladao za 59 minuta i 38 sekundi. Drugi je Oliver Štrbac iz Novog Sada, a treći Akoš Brindža iz Bačke Topole. U plasmanu klubova prvi je „MTB fanatic Novi Sad“, drugi „Pro bike Zenica“,dok je treći „Radnički“ iz Kragujevca. Učešće u utrci uzela su i dva kluba iz Hrvatske, BBK Požega i BBK Festina iz Salavonskog Broda.

Glavni inicijator i organizator ovog sportskog projekta je bio Razvojno-edukativni centar Modriča, dok je prokovitelj manifestacije bila Opština Modriča.

„Modriča je ovom sportsko-turističkom manifestacijom pokazala svoje potencijale i stigla na mapu manifestacionog turizma Bosne i Hercegovine. Raduje, da su pojavili se takmičari iz više gradova Republike Srpske i Federacije, zatim iz Srbije. Uz nadmetanje i borbu, kroz druženje smo širili granice prijateljstva i poruke zdravog sportskog duha“, rekao je Bojan Vidić, zamenik načelnika opštine Modriča.

Nagrade pobjednicima je uručio predsjednik trke Davor Savić.

Trka je bodovana za šampionat Bosne i Hercegovine.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “Rezultati Velike nagrade Modriče – pehar otišao u Kragujevac

  1. Zao nam je sto nismo znali za organizaciju vaseg takmicenja, sigurno bi dosao iz Crne Gore sastav iz naseg kluba, nadamo se da iduci put na vrijeme saznati za trku i doci, ili ako ima neka vaznija trka u BiH ovih dana bio bih zahvalan da nas obavjestite, sigorno bi dosli…
    pozdrav
    direktor NIKBIKE
    Cimbaljevic Zoran

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.