Vijesti iz sporta

Jovana Crnogorac (SRB) 14. na SP u Leogangu

Jovana Crnogorac

Popularna “tristošestica” sa utrke Salcano MTB kupa u Sarajevu prije tri sedmice, jučer je na Svjetskom prvenstvu u Leogangu, u konkureciji žena U23 osvojila odlično 14.mjesto.

* * *

Jovana je zahvaljujući tom rezultatu osvojila 50 UCI bodova, čime je bliža svom cilju da godinu završi među 50 najboljih na svetskoj rang listi.

Takođe, Jovana je tako pokazala da može da se bori za medalje u narednim godinama na najvećim svetskim takmičenjima.

Srpska reprezentativka imala je skoro osam minuta zaostatka u odnosu na novu svetsku šampionku Jolandu Nef iz Švajcarske. Drugo mesto, sa 18 stotinki zaostatka zauzela je Ukrajinka Jana Belomojna, dok je treća bila Paula Gorjcka iz Poljske.

 

„Startovala sam jako dobro, progurala sam se skroz napred i bila među prvih šest do kraja prvog kruga, bila sam iznenađena kako sam dobro vozila, iz kruga u krug sam gubila po koju poziciju ali ne tako strašno, dobijala sam na usponu, a gubila malo na spustu. Na kraju sam završila kao 14. i prezadovoljna sam rezultatom. Uvek može bolje, tako da imam još puno da radim i da napredujem. Ovo je velik podstrek za mene, da radim još više, i u narednim godinama želim da se borim za medalju“, rekla je Jovana.

XC reprezentacija Srbije

Izvor: www.b92.net

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “Jovana Crnogorac (SRB) 14. na SP u Leogangu

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.