BH scena

Održana skupština Biciklističkog saveza BiH

DSCN8985

U subotu, 15. novembra 2014. godine, u sali Općine Travnik je održana vanredna skupština Biciklističkog saveza BiH. Veoma uspješno skupštinu je vodio predsjednik, Ermin Lipović iz Bihaća. S obzirom na značaj pitanja koja su se rješavala ovoj Skupštini je data posebna ozbiljnost, pa su tako po prvi put klubovi morali priložiti dokaz o izmirenim obavezama, pismeno imenovati delegate u skupštinu i td. Iako je sjednici prisustvovao veći broj biciklista predstavnika svojih klubova, pravo glasa je imalo 18 delegata.

Na početku sjednice prisutni su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast nedavno preminulom biciklisti Avdi Šeraku koji je svima ostao u najljepšoj uspomeni kao izvrstan sportista i dobar drug.

DSCN8993 DSCN8987

Jedno od najvažnijih pitanja, usvajanje novog Statuta Biciklističkog saveza BiH na kojem se radilo gotovo tri pune godine, može se reći da je konačno riješeno. Nakon brojnih konsultacija sa Ministarstvom pravde BiH konačno je usaglašen tekst koji su, nakon detaljnog čitanja i otklanjanja sitnih nedoumica, delegati usvojili jednoglasno.

DSCN8996 DSCN8981

Drugo važno pitanje je bilo razrješenje dosadašnjih članova Upravnog i Nadzornog odbora te izbor novih članova. U naredne četiri godine Predsjednik saveza će biti Zlatko Berbić iz Tuzle. Za potpredsjednike su izabrani Toni Zorić iz Mostara i Emir Vučijak iz Sarajeva. Pored njih u Upravni odbor izabrani su: Mirnas Mujezinović, kao predsjednik sudijske organizacije, te članovi Hajrudin Trle iz Tuzle, Lukić Željko iz Vlasenice, Jako Deronja iz Livna, Senad Bečković iz Sarajeva i Vladimir Kuvalja iz Banja Luke.

U Nadzorni odbor izabrani su: Adnan Bečić iz Tuzle, Emir Hulusić iz Sarajeva i Nedim Alagić iz Bihaća.

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.