BH scena Događaji

Mlade nade BH biciklizma u izboru za sportistu godine u BiH

20141111142023_272472

MOSTAR – Članovi žirija 14. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2014. godini na današnjoj sjednici u mostarskom hotelu “Bristol” sačinili su šire liste kandidata u svih 12 konkurencija. Ove godine je u elitnu konkurenciju za najboljeg sportistu BiH usla i najbolja biciklistikinja BiH, Lejla Tanović, zajedno sa svim mnogo poznatijim zvijezdama BH sporta poput Edina Džeke ili Damira Džumhura. Ono što posebno veseli jeste i kategorija talenata u kojoj boje biciklizma brane mladi šampioni ove zemlje, Antonio Barać, Marina Mandušić i Muhamed Liha. Inače, u skorijoj povijesti održavanja izbora za najboljeg sportistu BiH, jedini predstavnik biciklizma je bio jedan od najtrofejnijih biciklita ove zemlje, Hajrudin Trle.

Sjednicom žirija u gradu na Neretvi predsjedavao je predsjednik Faruk Hadžibegić. Kao i ranijih godina žiri je i danas imao konsenzus u donošenju odluka, a vrednovani su isključivo vrhunski rezultati postignuti u ovoj godini.

“Prije svega moram izraziti zadovoljstvo da ove godine imamo rekordan broj nominovanih. U konkurenciji za nagrade je 127 sportista, sportsitkinja, sportskih kolektiva… Veliko interesovanje samo je još jedan pokazatelj značaja ove manifestacije i svima nama dodatni poziv na predan, profesionalan i nepristasan rad. Želja nam je između ostalog da i ove godine našim odlukama pošaljemo poruku motivacije i za generacije koje dolaze”, rekao je Hadžibegić.

Tradicionalno domaćin sjednice žirija u Mostaru bio je Marijan Kvesić, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH.

“Olimpijski komitet BiH tradicionalno podržava Izbor sportiste i drago mi je da smo opet dio ove značajne manifestacije”, rekao je Kvesić.

Naredna sjednica žirija biće održana 19. novembra u Banjaluci, kada će liste nominovanih u svih 12 konkurencija biti reducirane. Manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2014. biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu “Holiday” sa početkom u 20 časova. Istog dana, nekoliko sati ranije, održaće se i posljednja sjednica žirija na kojoj će biti utvrđene konačne liste naših najboljih sportista u ovoj godini.

“Nezavisne novine” i BHRT, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 14. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

http://www.nezavisne.com/sport/izborsportiste/Rekordan-broj-nominovanih-za-Izbor-najboljih-sportista-BiH-272472.html

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.