BH scena

“Biram DA sigurno bicikliram” u subotu u Mostaru

Biciklistički klub Mostar u subotu , 22. rujna ove godine na platou tržnog centra Mepas Mall u Mostaru organizira manifestaciju „Biram DA sigurno bicikliram“ u sklopu istoimene kampanje koju mostarski biciklisti provode u suradnji Centrom civilnih inicijativa i uz potporu Europske unije.

Manifestacija se organizira na Europski dan bez automobila koji se već 12 godina obilježava na starom kontinentu, a drugu godinu za redom u Mostaru.

Ove godine manifestacija j e podignuta na višu razinu, a središnji dio programa bit će  humanitarna biciklijada za Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama: Naime,  pokrovitelj biciklijade tvrtka NSBet online betiting osigurala je 300 majica s logom manifestacije  koje će na sv ojem štandu dijeliti učenici Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar. Majice neće imati određenu cijenu, već će svatko za izdvojiti onoliko koliko može, ali ne manje od 2 KM.  Majice će moći uzeti posjetitelji i sudionici biciklijade koja je na rasporedu u 17.30  ispred tržnog centra Mepas Mall.

 U sklopu manifestacije, koja će trajati od 16 do 20 sati, predviđeno je više zabavnih sadržaja od čega se mogu izdvojiti nastupi Mostarskih mažoretkinja, plesnih studija B-Dance i Mo-Stars, te članova Mostar skeet teama. Predviđena je i vrlo zanimljiva utrka komunalnih djelatnika na triciklima.

Na dan održavanje manifestacije promet  u ulici kardinala Stepinca ispred  trgovačkog centra Mepas Mall bit će zatvoren za sav promet,  od 15 do 21 sat. Uz zabavni sadržaj, na platou spomenutog tržnog centra od jutarnjih sati na više štandova bit će izloženi bicikli poznatih europskih i svjetskih proizvođača, a bit će postavljen i štand Biciklističkog kluba Mostar koji će dijelili promotivni letci te upoznavati i educirati stanovništvo o biciklističkim propisima te o svim pozitivnim stranama biciklizma. Također će se na tom štandu promovirati kampanja „Biram DA sigurno bicikliram“ kojoj se želi ukazati na nezavidan i neravnopravan položaj biciklista u prometu.

Glavni sponzor manifestacije „Biram Da sigurni bicikliram“ je tvrtka NSBet online betting, dok su glavni pokrovitelji Mepas Mall i Sportski savez grada Mostara.  Manifestaciju sponzoriraju i Zlatni sponzor HT Eronet, te UniCredit Bank d.d. Mostar, Red Bull, i Candy Mix.

Partneri manifestacije su. tvrtka Shift Brand Design, Mostarske maožretkinje, plesni studio B-Dance, plesni studio Mo-Stars, Sportsko-ekološki klub Zelena glava, te Mostar Skate Team.

Medijski pokrovitelji: Radio Dobre Vibracije, Studio 88, Večernji list te portal Bljesak.info.

Biciklističk klub Mostar poziva sve građane Mostara ali i Hercegovine da posjete manifestaciju te daju svoj doprinos  u promociji održivog prijevoza u gradovima te podrže kampanju kojom mostarski biciklisti žele biti ravnopravni sudionici u prometu.

Inače, kampanjom “Biram DA sigurno bicikliram” od Gradske uprave Mostara traži se da nadležne gradske službe pripreme, a Gradsko vijeće Grada Mostara usvoji odluku, kojom bi se Grad Mostar obvezao da će pristupiti izradi studije razvoja biciklističkog prometa u Gradu Mostaru, te da će se prilikom svake rekonstrukcije ili izgradnje cestovne infrastrukture u gradu uzeti u obzir i biciklisti, kroz planiranje biciklističkih staza i traka.

Također, traži se da se poboljša sigurnost prometa biciklista na relaciji vrh Avenije-Bučići kroz postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, te da se simbolično, kao prvi korak gradske vlasti kojim će pokazati brigu za bicikliste, postave znakovi te ucrtaju biciklističke trake u oba smjera na dijelu Avenija-Mostarka.

Izvor: G.P. www.bkmostar.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.