BH scena Vožnje

13.04.2013.(subota) – Podveležje-Blagaj – vožnja i druženje

Omladinski klub Novi val ima veliko zadovoljstvo pozvati Vas na vožnju Podveležje – Blagaj, a u povodu završetka radova na postavljanju biciklističke signalizacije za Bike park Velež.

Vožnja je otvorenog tipa, a prijave putem teme na MTB.ba forumu se primaju do petka 12.4.2013 u 12.00. Polazak sa pumpe “Braća Mujić” u subotu 13.4.2013 u 7:00.

Osnovni parametri staze: 60-tak km i oko 1000 m uspona.

Obavezna biciklistička oprema (kaciga).

[box]
Napominjemo da se u nedjelju 14.04.2013. godine u Mostaru održava prva ovogodišnja utrka Škoda XC lige u brdskom biciklizmu, tako da će svi posjetioci moći uživati u pravom biciklističkom vikendu.
[/box]

 

[box]
Projekat postavljanja biciklističke signalizacije podržan je od strane Italijanske organizacije OXFAM i turističke zajednice HNK, a implementator projekta pored omladinskog kluba „Novi val” je i udruženje brdskih biciklista MTBA iz Sarajeva.

Projekat koji traje od 2011. godine obuhvatio je šire područje planine Velež, a signalizacija je postavljena na sve puteve na ovom području koji su pogodni za brdski biciklizam, ukupne dužine oko 200km. Ukupno je označeno 60 raskrsnica sa preko 100 znakova, a postavljeno je i 7 info tabli sa ucrtanim stazama i znakovima.
[/box]

Okupljanje biciklista je u 10:00 na platou ispred željezničke stanice, odakle nakon kraće ceremonije otvaranja parka, kreće vožnja prema Blagaju. Svim učesnicima biciklijade bit će podjeljene mape označenih staza, a cijelim putem biti će obezbjeđeno i vozilo za pratnju te asistencija policije prilikom prelaska magistralnog puta. Za sigurnost biciklista pobrinut će se i pripadnici Gorske službe spašavanja, a zainteresovani biciklisti će na dan vožnje moći uplatiti i osiguranje od povrede.

 

Po završetku vožnje, oko 14:00, omladinski klub „Novi val“ za sve učesnike organizuje druženje i ručak u Eko centru Blagaj. Nakon ručka, moguć je odlazak biciklima do Mostara do staze za XC utrku dan poslije, a u vecernjim satima smo planirali druženje u prostorijama omladinskog kluba “Novi val”.

[box]
SobeZa sve zainteresovane bicikliste koji planiraju posjetiti Mostar oba dana vikenda, omladinski klub „Novi val“ je obezbjedio smještaj u Blagaju. Omladinski klub se nalazi u centru Blagaja, u blizini derviške tekije na izvoru Bune (250m). Za ovu priliku, gostima biciklistima je obezbijeđen smještaj po promotivnoj cijeni (10 i 15KM), a rezervacije je moguće prijaviti na forumu mtb.ba na temi:
[/box]

alignone

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.