BH scena

Održana biciklijada u Zenici

Po redovnom kalendaru rada za ovu godinu brdski biciklistički klub „FINISH“ iz Zenice je održao još jednu biciklijadu. Po jako lijepom i sunčanom danu, stotinjak biciklista je krenulo od centra grada kroz Crkvice zatim pokraj Babine rijeke sve do izletišta u Babinu, u dužini rute oko 13 kilometara. Biciklijadu su vozili učesnici raznih uzrasta te razne fizičke spreme i naravno sa gotovo svim vrstama bicikla od kojih su neki brdski, cestovni, dječiji, downhill, te oni sa korpama za subotnju pijacu a bilo je i bicikla koja se sa balkona skidaju samo par puta godišnje i taj put je baš za biciklijadu.

Na odredištu je usljedilo druženje i razmjena utisaka poput onih ko je brže mogao, ko je zaostao ili gdje je ko nabavio svoj bicikl i ostalu opremu. Zatim su usljedila nova poznanstva sreli se neki stari prijatelji, uz osvježenje i naravno uz molbe da se sljedeća biciklijada održi što prije uz što dužu rutu.

Glavni cilj ove Klubske aktivnosti je da se pored promocije biciklizma i zdravog života bez poroka promoviše i boravak u prirodi. Želja je da se svi na miru mogu provozati ne bojeći se automobila i nesavjesnih vozača koji ih voze. Zbog toga je i kolona biciklijade bila pod policijskom pratnjom za što ovim putem zahvaljujemo MUP-u ZDK.

Sve je bilo u duhu radosti i prijateljske atmosfere, a što se tiče troškova, pošto je sport u biti volonterizam, nismo dobili nikakvu pomoć ni od koga pa smo sami iz ličnih fondova pokrili sve troškove biciklijade. Obzirom da smo zaljubljenici sporta i zdravog načina života, to je od nas poklon za sve koji su došli i koji će doći na sljedeću biciklijadu. Stoga Vas sve opet pozivamo da vozimo skupa.

S poštovanjem,
predsjednik Kluba BBK Finish
Senad Džidić

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.