Događaji

22-25.5.2011. “Test The Best Bosnia 2011”

Kompanija Ciklocentar od 22. do 25.05.2011. organizuje javno testiranje i promociju vrhunskih modela brenda Specialized. Na raspolaganju za testne vožnje će biti modeli 2011: Epic FSR S-Works, Stumpjumper FSR S-Works, Epic FSR modeli sa 26 i 29” točkovima, Stumpjumper FSR modeli sa 26 i 29” točkovima, Enduro, Camber Expert, Tarmac i Roubaix Expert. Značajno je napomenuti da se bicikli mogu voziti u prirodnom okruženju: brdske bicikle po makadamu i single track stazama a cestovnjake po asfaltnim dionicama na olimpijskim planinama Igman i Bjelašnica.

Kako se možete prijaviti i učestvovati?
1. Potrebno je ispuniti i predati formular iz priloga. Isti možete isprintati, popuniti i predati u neku od prodavnica Ciklo Centra, lično ili poštom! Nemojte slati e-mailom ili faxom! To bi trebali uraditi što prije, a ne kasnije od petka 20.maja 2011. Ukoliko budemo imali više prijava za jedan termin i jedan model u istoj veličini, prednost ima ranije prijavljeni! Iz tog razloga Prijavu ispunite i predajte što prije.
2. Mi ćemo, na osnovu Vaših prijava sačiniti raspored vožnji i o istome Vas obavijestiti e-mailom ili na neki drugi način ako se dogovorimo. U tom rasporedu će te dobiti informaciju o odobrenom terminu i modelu bicikla koji imate priliku testirati.
3. Po dolasku na Test The Best punkt u zakazanom vremenu, čekat će Vas Vaš Specialized bicikl iz rasporeda. Imat će te priliku voziti svaki odobreni model 1 sat, ukoliko prilikom primanja bicikla ne bude nikog u rasporedu iza Vas onda to mogu biti i 2 sata za jedan model.
4. Da bi preuzeli i vozili model iz Rasporeda trebate ponijeti ličnu kartu i potpisati “Ugovor o prihvatanju odgovornosti”. To je dokument kojim potvrđujete vožnju na svoju odgovornost. Za maloljetne obavezna lična karta roditelja/staratelja. Ukoliko roditelj nije prisutan, zadržavamo pravo da ga telefonski pozovemo i provjerimo njegovu saglasnost.
5. Na vožnju ponesite Vaše kacige, biciklističke patike i pedale koje ćemo postaviti na testni bicikl. Ukoliko nemate, imat ćemo na raspolaganju nekoliko kaciga i Road biciklističkih patika.

Nekoliko praktičnih savjeta:
– Iako teoretski možete probati većinu dostupnih modela već za jedan dan, preporučujem probu najviše 3 modela dnevno. Računajte da će testne vožnje izvući i zadnji atom snage iz Vas! Naravno, ukoliko budete vozili onako kako treba- punim gasom!
– Nije loše napraviti po sat pauze između vožnji- kad se možete odmoriti, sabrati utiske i pripremiti za slijedeći bicikl.
– Računajte na to da će Vam trebati puno energije i vode, ponesite energetske napitke, hidracione ruksake/ boce za vodu, itd.
– Preporučujemo da ponesete i mini alat, pumpu i pribor za zamjenu probušene gume i sl. Nemamo tehničkih mogućnosti da to obezbjedimo svim učesnicima, a gume se mogu probušiti i na ovim biciklima, zar ne?
– Obavezno ponesite mobilne telefone sa napunjenim baterijama, i ne zaboravite memorisati broj za urgentne pozive koji će biti istaknut na punktu. Imat ćemo u pripravnosti i vozilo za intervenciju. Iskreno se nadamo da će čitavo vrijeme i biti samo parkiran i u pripravnosti.
– Nastojte da se vratite na punkt makar 5 minuta ranije od isteka termina, a kašnjenje probajte izbjeći na svaki način. Stavite se u situaciju da Vi čekate nekoga ko kasni sa biciklom koji trebate probati.

Toliko za najavu! Ukoliko imate pitanja, stojimo na raspolaganju!

Dobrodošli na prvi Test The Best Tour!

Ciklo Centar Team & Specialized Europe

Izvor: http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=3660.0

Ovu priliku koristimo da pohvalimo potez kompanije Ciklocentar te najavljujemo i svoje učešće i izvještaj sa ove promocije.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “22-25.5.2011. “Test The Best Bosnia 2011”

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.